Main Content

Čistky v Toronte: Títo dvaja hráči sú na odstrel

utorok, 18. január 2022 09:05 | Autor: Róbert Kalnický

Toronto Maple Leafs
Toronto Maple Leafs | zdroj: TASR

Uzávierka prestupov sa pomaly, ale isto blíži. Naplno si to uvedomuje aj generálny manažér Toronta Maple Leafs Kyle Dubas, ktorý bude chcieť adekvátne doplniť káder svojho tímu. To však znamená, že kanadský tím bude musieť niekto aj opustiť. Toto sú dvaja hlavní adepti.

Týmto tandemom je Justin Holl a Pierre Engvall. Justina Holla draftovalo Toronto do NHL v roku 2010 z celkového 54. miesta. V prvom tíme Javorových listov sa dnes 29-ročný zadák naplno etabloval v ročníku 2018/2019. V prebiehajúcej sezóne má na konte 29 odohratých stretnutí, v ktorých získal 3 kanadské body. V tabuľke pravdy má kladnú bilanciu +4. Špekulácie o jeho prestupe sa objavili už v novembri, no teraz ešte silnejú.

Aj keď by vymenený mohol byť aj Nick Ritche, faktom je, že o Engvalla bude väčší záujem. 25-ročný Švéd poberá aktuálne 1,25 milióna dolárov ročne a po sezóne mu končí zmluva. V tomto ročníku odohral 33 stretnutí, v ktorých strelil 4 góly a pridal 8 asistencií. Dá sa očakávať, že Engvall bude ponúknutý ostatným tímom pri snahe vymeniť Holla.