Main Content

Situácia, ktorá sa nesmie zopakovať! (komentár)

sobota, 15. január 2022 14:24 | Autor: Róbert Kalnický

Incident v zápase extraligy
Incident v zápase extraligy | zdroj: TASR

Vo včerajšom stretnutí 29. kola medzi Michalovcami a Spišskou Novou Vsou nastala situácia, na ktorú budú ešte dlho spomínať najmä hráči hostí Arwin Atwal a Matt Petgrave.

Čo sa vlastne stalo? Na pozápasovej tlačovej konferencii poukázal tréner hostí Miroslav Mosnár na verbálne ataky na adresu oboch hokejistov. Urážať ich údajne mali usporiadatelia i kustód domáceho tímu! Celý tento problém vyústil šarvátkami medzi striedačkami, pred šatňou hostí i v okolí zimného štadióna. Na miesto museli byť privolané policajné zložky.

Miroslav Mosnár
Miroslav Mosnár | zdroj: TASR

Komentár Róberta Kalnického:

Rasizmus je dlho diskutovanou témou. V športovom odvetví nemá čo robiť. Je neprijateľné, aby organizátori, resp. aktéri stretnutia osočovali súpera na základe farby pleti. Spišiakom sa niet čo čudovať, veď svojich by si zastal každý. Takéto správanie nemôže byť tolerované v žiadnom prípade. Jedna vec je podpichovať súpera, druhá vec je ho urážať.

Včera v Michalovciach zašla situácia priďaleko. Je to obrovská škoda. Je neúnosné, aby kvalitný zápas dostal takúto škvrnu. Akokoľvek sa môžeme snažiť pozdvihnúť našu najvyššiu súťaž, ak sa však medzi nami nachádzajú individuá, ktorým slušné správanie nič nehovorí, neposunieme sa nikdy hore.

Je smutné, že aj v dnešnej dobe musíme riešiť takéto situácie. V časoch, keď by sme sa mali tešiť, že sa na štadióny môže vrátiť aspoň 25% fanúšikov príde moment, ktorý ich opäť odoženie. Ako má otec zobrať svoje deti na hokej, keď sa potom stane takáto udalosť? Žiaľ, včerajší deň bol opäť čiernym momentom Tipos Extraligy. Situácia, ktorá nastala sa nesmie opakovať! Je však dôležité, aby tí, ktorí sú za ňu zodpovední niesli následky.