Main Content

Slovenská zostava v Pekingu: Tento tím bude mať kvalitu!

sobota, 15. január 2022 09:00 | Autor: Róbert Kalnický

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

V utorok by sme mali spoznať definitívnu podobu nominácie slovenskej reprezentácie pred olympijskými hrami v Pekingu. Ako už všetci dobre vieme, do Číny nepocestujú hráči z kanadsko-americkej NHL. Dnes si priblížime možnú podobu slovenskej súpisky na tohtoročných OH.

Brána:

Branislav Konrád - Patrik Rybár - Matej Tomek

Teší nás, že pred olympijským turnajom môžeme opäť počítať so skúseným Branislavom Konrádom. 34-ročný gólman utrpel v príprave pred štartom tejto sezóny hrozivé zranenie krku, no po dlhej rekonvalescencii sa vrátil späť v obrovskej forme a ťahá Olomouc do play-off. Na post dvojky sme vybrali Patrika Rybára. Gólman Dinama Minsk je počas premiérového roku v KHL oporou Zubrov. Jeho percentuálna úspešnosť zákrokov sa pohybuje nad 90%. Ako tretieho gólmana sme nominovali Mateja Tomeka, ktorý ukázal kvality na Nemeckom pohári.

Branislav Konrád
Branislav Konrád | zdroj: TASR

Obrana:

Peter Čerešňák - Martin Marinčin

Adam Jánošík - Martin Gernát

Mário Grman - Michal Čajkovský

Marek Ďaloga - Šimon Nemec

Výber hráčov do defenzívy bol skutočne náročný. Faktom je, že v našej nominácii chýbajú mená ako Mislav Rosandič, Martin Bučko či Patrik Koch, no i tak máme v obrane kvalitu. Elitný obranný pár sme zložili z obrancov pôsobiacich v českej Tipsport Extralige. Duo Čerešňák - Marinčin sa bude starať najmä o ofenzívnu časť hry. Druhú a tretiu obranu sme ladili systémom defenzívny-ofenzívny obranca. V druhej obrane pôsobia Adam Jánošík z Mladej Boleslavi a Martin Gernát z Lausanne. V tretej obrannej dvojici sú Mário Grman a Michal Čajkovský. Grman bude využívaný najmä na hru v oslabení, pozíciu zlého muža by mal zas zastávať Michal Čajkovský. V štvrtom obrannom páre máme Mareka Ďalogu, vďaka jeho skvelým korčuliarskym schopnostiam. Myslíme si, že do Pekingu by mal cestovať aj Šimon Nemec, ktorému by v účasť na takomto turnaji mohla pomôcť pred draftom. S najväčšou pravdepodobnosťou nebude Craig Ramsay točiť 8 obrancov, avšak v nominácii by ich minimálne 8 byť malo.

Peter Čerešňák
Peter Čerešňák | zdroj: TASR

Útok:

Róbert Lantoši - Marek Hrivík - Peter Cehlárik

Miloš Kelemen - Libor Hudáček - Tomáš Jurčo

Martin Bakoš - Michal Krištof - Kristián Pospíšil

Adam Liška - Dávid Gríger - Juraj Slafkovský

Pavol Regenda - Miloš Roman

Libor Hudáček
Libor Hudáček | zdroj: TASR

Ofenzívny výber má svoje kvality. Elitné trio v zložení Lantoši - Hrivík - Cehlárik zažiarilo na majstrovstvách sveta v Rige. V olympijskej kvalifikácii nehrali pokope, no v Pekingu by sme ich opäť spojili. V druhom útoku nájdeme Miloša Kelemena, ktorý sa po prestupe do Mladej Boleslavi javí v dobrom svetle. Mladého Zvolenčana dopĺňa tandem z KHL: Libor Hudáček a Tomáš Jurčo. Hudáček po podpise zmluvy s Dinamom Minsk ukazuje veľkú kvalitu, Jurčo v Baryse Nur-Sultan pravidelne boduje. V tretej formácii nájdeme Martina Bakoša z HC Soči, Michala Krištofa z Komety Brno a Kristiána Pospíšila z Davosu. Toto trio sme spojili z následovného dôvodu, všetci dokážu bodovať, avšak vedia aj dobre brániť. V checking line máme Adama Lišku z Čerepovca, Dávida Grígera z Liberca a mladíka Juraja Slafkovského z TPS Turku. Liška s Grígerom by mali plniť úlohy brániacich útočníkov, Slafkovský bude mať na olympijskom turnaji ideálnu príležitosť ukázať sa pred draftom. Na svoju pozíciu by v tíme mohli čakať útočníci Pavol Regenda a Miloš Roman.