Main Content

Zaloví Toronto v New Jersey? Dubas zháňa obrancu

piatok, 14. január 2022 09:51 | Autor: Róbert Kalnický

P.K. Subban
P.K. Subban | zdroj: TASR

Toronto Maple Leafs bude chcieť pred uzávierkou prestupov posilniť svoje mužstvo. GM Javorových listov Kyle Dubas sa netají tým, že by chcel do tímu dostať zvučného obrancu.

Portál The Hockey Writers poukázal na dvoch zadákov, ktorí by mali Dubasove požiadavky spĺňať. Jedná sa o dvoch obrancov New Jersey Devils. Konkrétne o P.K. Subbana a Damona Seversona.

Subban je skúsený 32-ročný obranca, ktorý sa však v zostave Diablov trápi. V prebiehajúcom ročníku má na konte 2 góly a 12 asistencií v 34 stretnutiach. V tabuľke pravdy pri ňom svieti hodnota 0. V tíme Toronta by mohol zastať pozíciu Justina Holla. Zmysel by to dávalo hneď kvôli viacerým dôvodom. Subban je skúsenejší, spoľahlivejší, produktívnejší a taktiež rýchlejší.

Keď už sme pri téme náhrady Justina Holla, musíme sa zamyslieť aj nad Damonom Seversonom. S platom 4,16 milióna dolárov je tento 27-ročný Kanaďan pre Dubasa schodnejšou alternatívou ako Subban. Severson má na konte 5 presných zásahov a 10 asistencií v 35 dueloch. V tabuľke pravdy sa však nachádza v mínusových hodnotách. Konkrétne -6.