Main Content

Florida mieri za Stanley Cupom: V hľadáčiku Panthers sú hviezdni obrancovia

piatok, 14. január 2022 09:31 | Autor: Róbert Kalnický

Hokejisti Floridy Panthers
Hokejisti Floridy Panthers | zdroj: TASR

Florida Panthers sa v posledných rokoch dokázala vypracovať na pozíciu jedného z TOP tímov celej profiligy. V základnej časti sa už druhý rok po sebe nachádzajú na popredným pozíciách. Teraz prichádza čas potvrdiť svoj vzostup aj v play-off.

Panterov ťahajú za úspechmi najmä Aleksander Barkov, Jonathan Huberdeau a Aaron Ekblad. Túto hviezdnu trojicu skvelo v poslednom období dopĺňajú Sam Reinhart, Anthony Duclair či Sam Bennett. Nezaháľajú ani hráči z bottom six. Kvarteto Lundell, Luostarinen, Vatrano, Hornqvist môže v tejto sezóne nastrieľať dokopy aj 60-70 gólov.

Aj defenzíva Panterov šľape na slušnej úrovni, takže sa neočakávalo moc zmien. George Richards z Florida Hockey Now však uviedol, že GM Bill Zito chce priviesť do tímu elitného obrancu. V zámorí sa spomínajú veľké mená. Nájdeme medzi nimi napr.: Bena Chiarota z Montrealu, Johna Klingberga z Dallasu, Marka Giordana zo Seattlu či Jakoba Chychruna z Arizony.

Zdá sa, že Panthers chcú v tomto ročníku urobiť všetko pre to, aby Stanley Cup ostal v meste Sunrise. Tentokrát však na druhej strane v ich rukách.