Main Content

VIDEO: El Clasico rozhodlo až predĺženie - do finále postúpil Real Madrid!

štvrtok, 13. január 2022 05:57 | Autor: TASR

Real Madrid
Real Madrid | zdroj: TASR

Rijád 12. januára (TASR) - Futbalisti Realu Madrid sa prebojovali do finále španielskeho Superpohára. V semifinálovom dueli zdolali v saudskoarabskom Rijáde FC Barcelona 3:2 po predĺžení vďaka gólu Federica Valverdeho z 98. minúty. V súboji o trofej nastúpia v nedeľu proti víťazovi štvrtkového zápasu Atletico Madrid - Athletic Bilbao.

semifinále španielskeho Superpohára:

FC Barcelona - Real Madrid 2:3 pp (2:2, 1:1)

Góly: 41. De Jong, 84. Fati - 25. Vinicius Junior, 72. Benzema, 98. Valverde

Barcelona: Ter Stegen – Alves (78. Gonzalez), Araújo, Pique, Alba – F. de Jong (46. Pedri), Busquets, Gavi (78. Depay) – Dembele, L. de Jong (66. Fati), Torres (46. Ezzalzouli (110. Blanc))

Real: Courtois – Carvajal (91. Vazquez), Militao, Nacho Fernandez, Mendy – Modrić (83. Valverde), Casemiro, Kroos – Asensio (68. Rodrygo), Benzema, Vinícius Júnior (110. Camavinga).

Real bol v úvodu superpohárového "El Clasica" aktívnejší. Dve technické strely Marca Asensia ešte nepriniesli zmenu skóre, no v 25. minúte sa už líder La Ligy ujal vedenia. Karim Benzema obral v strede poľa o loptu Sergia Busquetsa, vysunul Viniciusa Juniora a Brazílčan po prieniku do šestnástky prekonal Marca-Andreho Ter Stegena Barcelona potom zapla na vyššie obrátky a v závere prvého polčasu sa jej podarilo vyrovnať. Center Ousmanu Dembeleho odkopol Militao, no trafil iba do Luuka de Jonga a lopta aj s prispením žrde putovala do siete.

Začiatok druhého polčasu patril Barcelone, strela Pedriho mierila tesne vedľa. Real postupne opäť prebral iniciatívu a po strele Benzemu zachránila Kataláncov žrď. V 72. minúte po akcii Ferlanda Mendyho sa po strele Benzemu vyznamenal ter-Stegen, no lopta sa opäť dostala ku francúzskemu kanonierovi a jeho dorážka už skončila v sieti. Real však tesný náskok neudržal. V 84. minúte sa po centri do šestnástky dostal k lopte striedajúci Ansu Fati a hlavou poslal zápas do predĺženia V ňom mala Barcelona územnú prevahu, v 98. minúte však neubránila Valverdeho, ktorý rozhodol o postupe Realu.