Main Content

Len jediný legionár: Takto vyzerá ideálna švajčiarska zostava pred OH

piatok, 14. január 2022 09:00 | Autor: Róbert Kalnický

Švajčiarska hokejová reprezentácia
Švajčiarska hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Pokračujeme pri predstavovaní súpisiek jednotlivých tímov pred olympijským turnajom. Dnes si priblížime možnú podobu švajčiarskeho národného tímu, ktorý by mal byť zložený takmer kompletne z hráčov pôsobiacich v domácej najvyššej súťaži.

Brána:

Leonardo Genoni - Retto Berra - Joren van Pottelberghe

Rozhodnúť o poste jednotky je skutočne náročné. O toto miesto zabojujú skúsení gólmani Leonardo Genoni a Retto Berra. Obaja brankári sa predstavili aj na majstrovstvách sveta v lotyšskej Rige, kde podávali špičkové výkony. Genoni je v tomto ročníku jednotkou v Zugu, Berra vo Fribourgu. Na poste trojky sme sa rozhodovali medzi Melvin Nyffelerom a Jorenom van Pottelberghem. Napokon sme zvolili strážcu svätyne Bielu.

Obrana:

Yannick Weber - Lukas Frick

Ramón Untersander - Santeri Alatalo

Mirco Müller - Lian Bichsel

Romain Loeffel - Raphael Díaz?

V prvom rade chceme objasniť, prečo pri mene Raphaela Díaza svieti otáznik. Kapitán Helvétov z posledného ukončeného šampionátu je zranený a nie je jasné, či sa do štartu turnaja stihne uzdraviť. Ak však bude fit, očakávame jeho účasť. Okrem neho nájdeme v zostave skúseného Yannicka Webera, ktorý vytvorí elitný obranný pár s Lukasom Frickom. V druhej obrane nájdeme Ramóna Untersandera a Santeriho Alatala. Toto duo patrí k najproduktívnejším hráčom celej NLA, takže podobné úlohy by mali mať aj v národnom tíme. V treťom defenzívnom tandeme sú Mirco Müller a Lian Bichsel. Müller patrí k oporám Lugana a mladučký Bichsel je v mužstve jediným legionárom. Navyše, nominácia na OH by mu mala pomôcť v draftových vyhliadkach. Na poste siedmeho obrancu je skúsený Romain Loeffel. 

Enzo Corvi a Nino Niederreiter
Enzo Corvi a Nino Niederreiter | zdroj: TASR

Útok:

Simon Knak - Enzo Corvi - Sven Andrighetto

Lino Martschini - Denis Malgin - Tristan Scherwey

Andres Ambühl - Damien Brunner - Calvin Thürkauf

Vincent Praplan - Gaëtan Haas - Simon Moser

Joël Vermin - Killian Mottet

V ofenzíve reprezentácie Helvétov nájdeme známe mená. Elitnú formáciu sme zložili z tria Simon Knak - Enzo Corvi - Sven Andrighetto. Mladučký Knak je momentálne najväčším talentom švajčiarskeho hokeja. Draftoval ho Nashville a aktuálne pôsobí v Davose. Spolu s ním v tomto mužstve pôsobí aj Enzo Corvi, takže ich spojenie dáva zmysel. Na pravom krídle nájdem strelca Svena Andrighetta, ktorý pravidelne boduje v tíme ZSC Lions. V druhej formácii nájdeme subtílnych forwardov Lina Martschiniho a Denisa Malgina. Obaja sú praváci, obaja sú nízki a obaja skvelo korčuľujú. Dopĺňa ich skúsený Tristan Scherwey z Bernu. V tretej formácii nájdeme legendu Švajčiarska, konkrétne Andresa Ambühla, ktorého dopĺňajú šikovný pravák Damien Brunner a mladík Calvin Thürkauf. Aj v checking line sú viacerí zaujímaví hráči. Konkrétne Vincent Praplan, Gaëtan Haas a Simon Moser. Všetci traja hokejisti sú skúsení. Na svoju príležitosť budú čakať Killian Mottet a Joël Vermin.