Main Content

Posily pre San Jose? Sharks majú interes o dvojicu Rusov

utorok, 11. január 2022 09:25 | Autor: Róbert Kalnický

Vladimir Tarasenko
Vladimir Tarasenko | zdroj: TASR

Aktuálne je San Jose na zostupe z popredných pozícií. Po brilantnom štarte prišiel nevydarený december a Žraloci sú v tejto chvíli na deviatej nepostupovej pozícii. Nedávno GM Sharks Doug Wilson rozviazal zmluvu s Evanderom Kaneom a teraz je pripravený tím doplniť.

V zámorí sa spomínajú dve hviezdne mená. Podľa portálu NHL Trade Rumors by mohli Žralokov posilniť dve hviezdy. Prvou je útočník St. Louis Blues Vladimir Tarasenko. 30-ročný odchovanec Novosibirsku požiadal vedenie St. Louis o výmenu. Tej sa zatiaľ nedočkal. V prebiehajúcom ročníku v drese Bluesmanov žiari. V 34 odohratých stretnutiach má na konte 34 kanadských bodov za 14 gólov a 20 asistencií. Ruský rodák sa vrátil do elitnej formy, z čoho St. Louis profituje. Navyše, špekuluje sa aj o odchode Tomáša Hertla zo San Jose. Výmena týchto dvoch elitných útočníkov by dávala zmysel pre obe organizácie.

Druhým menom, ktoré by mohlo prísť pomôcť Sharks v bojoch o play-off je gólman New Yorku Islanders Semyon Varlamov. Ostrovania majú ťažkú sezónu. Začali ju 13 stretnutiami na klziskách súperov, potom ich potrápil COVID a aktuálne naďalej pauzujú. Sú na nelichotivom 13. mieste Východnej konferencie a play-off sa im vzďaľuje. Jediným svetlým momentom je forma Iľju Sorokina, ktorý sa konečne prepracováva na post jednotky. To je dôvod, prečo sa špekuluje o Varlamovovom odchode. Práve tento 33-ročný gólman by mohol byť pre Sharks ideálnou posilou.