Main Content

Patrik Schick a Manchester City? Český útočník prehovoril

pondelok, 10. január 2022 21:51 | Autor: Jakub Vaverka

Patrik Schick
Patrik Schick | zdroj: TASR

Český útočník Patrik Schick momentálne patrí k najlepším zakončovateľom nielen v Bundeslige, ale aj na svete celkovo. To neušlo pozornosti anglického majstra Manchestru City.

Je verejným tajomstvom, že Manchester City hľadá nového hrotového útočníka. Sergio Aguero v lete 2021 odišiel do Barcelony, na prelome rokov 2021 a 2022 ho nasledoval aj Ferran Torres. Kouč Pep Guardiola je však trpezlivý a verí, že už v lete príde na Etihad Stadium nová ofenzívna posila.

Tou by mohol byť český reprezentant Patrik Schick, ktorý je v drese nemeckého Bayeru Leverkusen prakticky na nezastavenie. Portál 90min prezradil, že Manchester City je jedným z klubov, ktoré Schickovu situáciu monitorujú. Financie by v tomto prípade neboli problémom.

Patrick Schick
Patrick Schick | zdroj: TASR

K situácii sa vyjadril aj samotný český reprezentant, ktorého slová priniesol renomovaný nemecký magazín BILD. „Samozrejme, je pekné, keď si svoje meno prečítate v súvislosti s veľkými klubmi. Som však naozaj, naozaj šťastný v Leverkusene a s Bayerom chce postúpiť do Ligy majstrov.“

„Páči sa mi život v Nemecku. V tejto chvíli neuvažujem nad iným klubom. Každý vie, aká je moja zmluvná situácia. Nikdy by som klubu nespôsobil problémy tým, že by som tlačil na transfer inam,“ zakončil Patrik Schick, ktorý má s Bayerom Leverkusenom platný kontrakt do roku 2025.