Main Content

V NHL sa schyľuje k megavýmene: Kto je v hre o kapitána Flyers?

nedeľa, 9. január 2022 12:17 | Autor: Róbert Kalnický

Claude Giroux
Claude Giroux | zdroj: TASR

Philadelphia Flyers zažíva náročné obdobie. V prebiehajúcom ročníku Letci bojujú o play-off, no aktuálne sa nachádzajú až na 11. mieste Východnej konferencie a na ôsmu priečku strácajú 5 bodov. Navyše, oproti Bostonu majú o 4 odohraté zápasy viac.

V zámorí sa začína hovoriť o možnej výmene kapitána Flyers Claudea Girouxa. Informuje o tom Elliotte Friedman zo Sportsnet. 33-ročný Kanaďan má aktuálne na konte 29 kanadských bodov v 32 odohratých stretnutiach, takže niet pochýb o tom, že je lídrom svojho tímu. Je v poslednom roku svojho kontraktu a uznávaný zámorský novinár verí, že Giroux by po prvý raz v kariére mohol zmeniť zamestnávateľa.

Záujem o služby Girouxa bude obrovský. Predsa len, takéhoto útočníka nenájdete na trhu každý deň. Jeho plat je 8,25 milióna dolárov, no dá sa očakávať, že v prípade výmeny ostane časť jeho kontraktu vo Philadelphii. Nie je vylúčené, že v prípadnom trejde by bol zahrnutý aj tretí tím.

Medzi záujemcami sú Nashville Predators, Anaheim Ducks, New York Rangers i Boston Bruins. Najhorúcejším kandidátom sú práve Preds, pretože v minulosti s Flyers uzavreli viacero trejdov. Navyše, pod platovým stropom majú voľných 19 miliónov, takže s Girouxovým platom by problém byť nemusel.