Main Content

Týmto tempom Messi v Paríži dlho nevydrží... (komentár)

nedeľa, 9. január 2022 10:20 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Lionel Messi sa v lete stal hráčom francúzskeho PSG, pričom celý svet bol zvedavý, ako sa tento argentínsky útočník vyrovná s odchodom z FC Barcelona. Momentálne to vyzerá, že jeho spojenie s Parížom nefunguje.

Komentár Jakuba Vaverku

Lionel Messi získal tento rok siedmu Zlatú loptu, čím opäť prepísal historické tabuľky. Avšak, treba si uvedomiť, že aj keď ju pozdvihol ako hráč PSG, pripísal si ju vďaka výkonom v drese Argentíny a Barcelony. Spojenie Messi - Paríž doposiaľ nefunguje, čo vidieť najmä v Ligue 1. Nedáva totiž logiku, aby hráč Messiho kvalít nedokázal pravidelne dávať a pripravovať góly vo francúzskej najvyššej súťaži. V Lige majstrov mal viacero svetlých momentov, ale stálo to nie je optimálne.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Dôvodom, prečo sa Lionelovi v Parku Princov nedarí podľa predstáv môže byť, a pravdepodobne aj je, tréner Mauricio Pochettino. Argentínčan pri kormidle Paríža Saint-Germain rozdeľuje futbalovú obec. Časť ho vidí ako talentovaného mladého kouča, ktorý forsíruje ofenzívny futbal. Druhá časť ho vníma ako nekvalifikovaného človeka, ktorý má niekde v sebe zakódovaný recept na neúspech. 

Nech už patríte do ktorejkoľvek skupiny, aj vy môžete vidieť, že Messi pod Pochettinom nie je spokojný. Áno, PSG nie je Barcelona, ktorá celú svoju hru stavala okolo argentínskej ikony, ale na druhej strane, v Paríži to vyzerá, ako by mu Pochettino schválne kládol polená pod nohy a nevedel ho správne využiť.

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: IG

Na vystriedanie cez polčas si pamätajú všetci, viackrát ho nechal na lavičke, keď sa priam pýtalo, aby hral, pričom najnovšie Pochettino kritizoval komunikáciu s Messim, ktorý sa lieči z koronavírusu. Opakovane verejne kritizovať Lea Messiho, na to musíte mať dôvod. Samotný hráč nezvykne poskytovať vyjadrenia, v ktorých by sa sťažoval. Aby prehovoril, musí byť situácia kritická, ako bola ku koncu jeho pôsobenia na Camp Nou.

Paradoxne, otvorene sa špekuluje, že ak sa vzťah Pochettino - Messi nezlepší, Lionel sa vráti do Barcelony skôr, ako by sa mohlo očakávať. Alebo zamieri do Anglicka, kde by mohol spolupracovať s Pepom Guardiolom v Manchestri City. Samozrejme, Messi nie je dokonalý, ale z toho, čo je vidieť, tak to vyzerá, že Pochettino ho nevie správne využiť, pričom niekedy až nasilu chce útočníkovi ukázať, kto je v Parku Princov pánom.