Main Content

Opustí mladíkov v Arizone ich skúsený mentor? V hre je pätica tímov

piatok, 7. január 2022 09:25 | Autor: Róbert Kalnický

Antti Raanta a Phil Kessel
Antti Raanta a Phil Kessel | zdroj: TASR

Arizona Coyotes robí všetko pre to, aby v následujúcich troch rokoch mala veľa prvo, resp. druho-kolových výberov na drafte. Okrem Jakoba Chychruna a Lawsona Crousea budú chcieť Yotes vymeniť aj Phila Kessela.

34-ročný dvojnásobný víťaz Stanley Cupu zažíva najhoršiu sezónu v kariére. V prebiehajúcom ročníku dosiahol skúsený zakončovateľ len 5 presných zásahov. K nim pridal 18 asistencií a na konte má aktuálne 23 kanadských bodov. V mladučkom tíme Kojotov sa stal akýmsi mentorom pre mladých hráčov, takže jeho prínos bol i tak obrovský.

Hokejový insider Frank Seravalli však informuje o tom, že Kessel čoskoro organizáciu Kojotov opustí. Tento hráč je pre ostatné tímy zaujímavý, pretože časť jeho platu stále hradí Toronto. To znamená, že suma, za ktorú Kessel odíde bude nízka. Kessel však v zmluve má no-trade klauzulu, takže trejd musí schváliť aj on sám. Dá sa však očakávať, že pred Trade Deadline dostane možnosť zabojovať o svoj tretí Stanley Cup. V hre o tohto útočníka sú Tampa Bay, Edmonton, Colorado, Boston či Calgary.