Main Content

St. Louis chce robiť biznis: Blues krúžia okolo dvojice hráčov

piatok, 7. január 2022 09:10 | Autor: Róbert Kalnický

Bryan Rust
Bryan Rust | zdroj: TASR

Víťaz Stanley Cupu z roku 2019 opäť bojuje o najvyššie pozície. Hokejisti St. Louis Blues sa aktuálne nachádzajú na treťom mieste Západnej konferencie a na lídra z Vegas strácajú len 4 body. Pred štartom bojov play-off však Bluesmani majú v pláne posilniť svoje mužstvo. Konkrétne krúžia okolo dvojice hráčov.

Prvým hokejistom, ktorý by mohol doplniť rady Blues, je Jakob Chychrun. Hviezdny obranca Arizony je označovaný zámorskými novinármi ako prvá veľká ryba, ktorá v tomto kalendárnom roku zmení dres. Posilniť by mohol ľavú stranu obrany, ktorú majú Bluesmani citeľne slabšiu ako pravú. Hoci protihodnota bude vysoká, v St. Louis majú dostatok prostriedkov na to, aby sa táto výmena mohla uskutočniť.

Druhým menom je Bryan Rust. Dvojnásobný víťaz Stanley Cupu aktuálne rokuje s Pittsburghom, no dohoda je na míle vzdialená. 29-ročný forward v tomto ročníku žiari, keď v 15 stretnutiach dosiahol 20 kanadských bodov za 9 gólov a 11 asistencií. V zámorí sa špekuluje o výmene Brayden Schenn - Bryan Rust. Schenn pôsobí v organizácii Blues 2017/2018, no viditeľne sa trápi. Zmena prostredia by mu mohla pomôcť.