Main Content

Premiér Austrálie: Ak Djokovič nepredloží dôkaz, pošleme ho domov

streda, 5. január 2022 15:36 | Autor: TASR

Novak Djokovič
Novak Djokovič | zdroj: TASR

Melbourne 5. januára (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič musí dokázať, že zo zdravotných dôvodov nemôže byť zaočkovaný proti koronavírusu. V opačnom prípade mu hrozí, že nebude môcť obhajovať titul na grandslamovom Australian Open v Melbourne. Pre Sky Sports to uviedol austrálsky premiér Scott Morrison.

Djokovič v utorok prostredníctvom sociálnych sietí navírusu. Iba v takom prípade môžeme k nemu pristupovať ako k osobe, ktorá je plne zaočkovaná. ,,Ak nepredloží potrebné dôkazy, bude musieť nasadnúť do najbližšieho lietadla a vrátiť sa domov," zdôraznil Morrison.

Rovnaký názor ako premiér zastáva aj austrálska ministerka vnútra Karen Andrewsová: "Každý jednotlivec, ktorý vstúpi na územie Austrálie, musí dodržať prísne podmienky. Vláda štátu Viktória i Austrálska tenisová federácia môžu nezaočkovanému hráčovi povoliť štartovať v Melbourne. Austrálska vláda však bude trvať na tom, aby sa na hraniciach presadzovali naše požiadavky."

Nad účasťou Djokoviča na Australian Open visel dlho otáznik. Srb odmietal povedať, či je zaočkovaný proti koronavírusu, čo je podmienka hostiteľského štátu Viktória. Deväťnásobný šampión tvrdil, že informácia o očkovaní je jeho súkromná vec. V utorok oznámil, že mieri do Melbourne, kde zabojuje o rekordný 21. grandslamový titul.