Main Content

Tampa Bay chce tretí Stanley Cup: Títo dvaja útočníci môžu Blesky posilniť pred play-off

streda, 5. január 2022 11:03 | Autor: Róbert Kalnický

Ryan Dzingel
Ryan Dzingel | zdroj: TASR

Tampa Bay Lightning je momentálne jedným z najlepších tímov v celej NHL. Blesky získali v posledných dvoch rokoch dva Stanley Cupy. Aj tento rok sa držia na čele súťaže. Po poslednom úspechu však museli výrazne prekopať tretí a štvrtý útok, takže je jasné, že pred tohtoročnými vyraďovacími bojmi budú chcieť posilniť.

Do úvahy prichádzajú dve mená. Tým prvým je útočník Ottawy Senators Chris Tierney. 27-ročný forward nepatrí v tomto ročníku k najproduktívnejším hráčom, avšak na posilnenie bottom six sa javí ako skvelá možnosť. Kanadský center má kontrakt do konca tejto hodnoty vo výške 3,5 milióna dolárov, avšak s bojmi v play-off má skúsenosti. V ročníku 2015/2016 si dokonca zahral finále za San Jose.

Druhým hráčom, ktorý je s organizáciou Bleskov spájaný, je Ryan Dzingel. 29-ročný forward hrá opäť v tíme, ktorý nemá šancu na play-off a pred Trade Deadline bude žhavým artiklom na zmenu dresu. S platom 1,1 milióna dolárov sa javí dokonca ako reálnejšia alternatíva ako Tierney. V prebiehajúcom ročníku odohral 16 zápasov so ziskom štyroch kanadských bodov.