Main Content

Slovenské hviezdy by si v Číne neškrtli. Nové nariadenie by im zakázalo reprezentovať krajinu

piatok, 31. december 2021 08:18 | Autor: TASR

kopačky
kopačky | zdroj: TASR

Peking 30. decembra (TASR) - Vládna športová agentúra v Číne sa rozhodla vymiesť tetovania z národných futbalových tímov. Reprezentantom prísne zakázala dávať si nové a odporučila im odstrániť si existujúce tetovania.

Podľa čínskej vlády majú ísť futbalisti príkladom pre spoločnosť. Za jeden z jej neduhov, predovšetkým v mladej generácii, označili predstavitelia práve tetovania. Kritizujú ich aj u celebrít a televízia ich zobrazuje len rozmazane.

Hráči A-mužstva si už roky zakrývajú horné končatiny dlhými rukávmi alebo bandážami, tento týždeň však vyšlo nové nariadenie. "Hráči národného tímu majú striktne zakázané dávať si nové tetovania. Tým, ktorí ich už majú, odporúčame odstránenie. V niektorých prípadoch môžu byť v tréningovom procese a na zápasoch len zakryté, ale s tým musia súhlasiť ostatní členovia tímu," citovala zo stanoviska vládnej organizácie agentúra DPA.

Táto formulácia sa týka A-mužstva a tímu do 23 rokov, v "dvadsiatke" a nižších vekových kategóriách tréneri dokonca nesmú nominovať nikoho s tetovaním.