Main Content

Adam Húska bol povolaný z farmy. Možno dostane v NHL ďalšiu šancu

streda, 29. december 2021 09:53 | Autor: TASR

Adam Húska
Adam Húska | zdroj: TASR

New York 29. decembra (TASR) - Slovenský hokejový brankár Adam Húska sa vracia z nižšej zámorskej súťaže AHL do NHL. Vedenie klubu New York Rangers ho povolalo do prvého mužstva z farmy v Hartforde a následne umiestnilo do svojho taxi tímu. Ten funguje ako rezerva pre prípad, že "jazdci" budú potrebovať náhradu za chorých hráčov v prípade rozšírenia koronavírusu.

Rangers čaká dvojzápasový trip na klziskách súperov, v ňom sa budú spoliehať na brankárske duo Igor Šesťorkin a Keith Kinkaid. Newyorský tím má momentálne na covidovej listine brankára Alexandara Georgieva.

Húskovi na ceste z Hartfordu robili spoločnosť Morgan Barron, Jonny Brodzinski, Tim Gettinger, Zac Jones a Matthew Robertson. Slovenský brankár si v tejto sezóne už vyskúšal NHL vďaka zraneniu Šesťorkina. Debut v profilige zažil 8. decembra v zápase proti Coloradu, v ktorom inkasoval sedem gólov z 39 striel. Následne ho Rangers poslali späť na farmu, keďže mali opäť k dispozícii skúsenejšieho Kinkaida. Dvadsaťštyriročný rodák zo Zvolena odchytal v tejto sezóne AHL osem stretnutí, v ktorých dosiahol úspešnosť zásahov 92,2 percenta a priemer 2,26 inkasovaného gólu na zápas.

Zo Slovákov je momentálne v taxi tíme aj Marián Studenič, ktorý bude čakať na príležitosť v zostave New Jersey. Rovnako ako Húska bude trénovať a cestovať s prvým tímom, ale nastúpiť zaň môže iba v prípade, ak ho klub umiestni na aktívnu súpisku.