Main Content

Klopp nešetril kritikou: Už nikdy nesmieme hrať ako teraz

streda, 29. december 2021 09:53 | Autor: TASR

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp | zdroj: TASR

Leicester 29. decembra (TASR) - Šokujúci výsledok 20. kola anglickej Premier League sa zrodil v utorok v Leicestri, keď Mohamed Salah nepremenil penaltu a jeho Liverpool prehral s domácimi City 0:1. O výhru "líšok" sa v 59. minúte postaral Ademola Lookman. "Líšky" tak Liverpoolu oplatili minulotýždňovú prehru, keď ich práve mužstvo Jürgena Kloppa vyradilo vo štvrťfinále Ligového pohára v penaltovom rozstrele (3:4).

Pôvodným cieľom "The Reds" bolo zredukovať stratu na vedúce City, namiesto toho pretrhli šnúru desiatich zápasov bez prehry vo všetkých súťažiach a v stredu ich môže predbehnúť Chelsea. Z ligového zápasu odišli bez gólu naposledy v marci, keď rovnakým výsledkom prehrali s Fulhamom. Tréner Klopp po zápase nešetril kritikou: "Jednoducho sme neboli dosť dobrí, aj keď sme mali dosť šancí. Naša práca s loptou nebola správna, odohrali sme naozaj zlý zápas," uviedol po druhej ligovej prehre v sezóne.

Najbližší zápas Premier League čaká Liverpool v nedeľu práve proti Chelsea. Mužstvo bude pod veľkým tlakom, nesmie dovoliť Manchestru City, aby sa ešte viac vzdialilo: "Už nikdy nesmieme hrať ako teraz. Stratili sme rytmus a neboli sme dostatočne kľudní, aby sme ho získali naspäť. Je to naša chyba," dodal nemecký tréner.

Jediný strelec zápasu pritom nastúpil len tri minúty pred rozhodujúcim gólom: "Podali sme heroický výkon. Vzhľadom na to, čím všetkým si prechádzame, je tento výsledok proti jednému z najlepších tímov na svete úžasný," povedal po výhre tréner Leicestru Brendan Rodgers. Domácich podržal aj brankár Kasper Schmeichel, pričom Liverpool nevyužil dve veľké šance - najprv nevyšla Salahovi sólová akcia, o niečo neskôr prestrelil bránu Sadio Mane.