Main Content

Hamšík mieri s Trabzonsporom za titulom: Náskok je slušný, zhodnotil po polke sezóny

nedeľa, 26. december 2021 14:22 | Autor: TASR

Marek Hamšík
Marek Hamšík | zdroj: TASR

Trabzon 26. decembra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík bol ústrednou postavou aj v záverečnom zápase Trabzonsporu v kalendárnom roku 2021. Pri remíze 0:0 proti Basaksehiru Istanbul v sobotňajšom stretnutí 19. kola tureckej najvyššej súťaže bol podľa portálu SofaScore hráčom zápasu.

Trabzonspor má za sebou úspešnú prvú polovicu sezóny, na konte má 14 víťazstiev, 4 remízy a len jedinú prehru. Pevným krokom smeruje k svojmu prvému titulu v súťaži od roku 1984. Na čele má náskok 10 bodov pred Konyasporom, ktorý má jeden duel k dobru. "Trošku nás mrzí, že sme sa s rokom 2021 nerozlúčili v Süper Liig víťazstvom. No celkovo nemôžeme byť nespokojní. Nie je zlé mať po polovici súťaže pred prenasledovateľmi slušný náskok," vyjadril spokojnosť Hamšík podľa svojej oficiálnej stránky.

Duel s Basaksehirom bol šlágrom kola. Klubu z Istanbulu patrila pred nedeľnými duelmi tretia priečka. "Prvý polčas bol náš. Hrali sme slušne, dvakrát sme trafili brvno. Škoda, že aspoň raz neskončila lopta v bránke. Aj po zmene strán sme pokračovali v našej hre, mali sme miernu prevahu, no gól sme nedali," zhodnotil vystúpenie svojho klubu tridsaťštyriročný stredopoliar.