Main Content

OFICIÁLNE: Libor Hudáček sa vracia do KHL!

sobota, 25. december 2021 13:26 | Autor: TASR

Libor Hudáček
Libor Hudáček | zdroj: TASR

Minsk 25. decembra (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Libor Hudáček bude pokračovať v sezóne v drese tímu KHL Dinamo Minsk. O podpise zmluvy informovali oficiálne stránky bieloruského a švajčiarskeho klubu HC Lugano, v ktorom doteraz pôsobil.

Tridsaťjedenročný útočník odštartoval sezónu v Neftechimiku Nižnekamsk, za ktorý odohral jedenásť zápasov a zaznamenal tri asistencie. V polovici októbra odišiel do Lugana. Švajčiarskemu tímu mal pomôcť po tom, čo mu pre zranenia vypadlo viacero útočníkov a v jeho drese sa mu darilo, keď v 10 dueloch strelil osem gólov. Na Štedrý deň však opäť zmenil pôsobisko a zakotvil v hlavnom meste Bieloruska.

"Chcem sa poďakovať Liborovi za pomoc, ktorú nám poskytol v októbri a novembri. V posledných týždňoch však nemal veľa času na ľade a so šiestimi zahraničnými hráčmi sme mu nevedeli garantovať miesto v zostave. Vzhľadom na jeho účasť na ZOH v Pekingu sme sa rozhodli, že najlepším riešením je jeho odchod do KHL," uviedol generálny manažér Lugana Hnat Domenichelli.

Hudáček pôsobil v minulosti v KHL v drese Slovana Bratislava. V medzinárodnej súťaži odohral dokopy 212 zápasov a nazbieral 99 bodov (43+56). Pôsobil aj v českej a švédskej najvyššej súťaži. V reprezentačnom drese získal striebro na MS 2012.=