Main Content

IIHF musela kvôli COVIDu zrušiť všetky januárové podujatia

sobota, 25. december 2021 09:34 | Autor: TASR

IIHF
IIHF | zdroj: © TASR

Zürich 25. decembra (TASR) - Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) sa rozhodla zrušiť všetky svoje turnaje, ktoré mali odštartovať v januári, v dôsledku rýchleho šírenia nového variantu koronavírusu. Druhý rok po sebe sa tak neuskutočnia majstrovstvá sveta žien do 18 rokov.

Šampionát sa mal uskutočniť od 8. do 15. januára vo Švédsku. IIHF zrušila aj turnaj A-skupiny I. divízie v Győri, na ktorom mali štartovať slovenské reprezentantky do 18 rokov. Neodohrajú sa ani ďalšie turnaje nižších divízií MS žien do 18 rokov a rovnako ani šampionáty mužov do 20 rokov, okrem najvyššej kategórie, ktorá odštartuje v nedeľu v Kanade. Dokopy zrušili šesť januárových šampionátov.

IIHF uviedla, že rozhodnutie padlo po odporúčaní jej zdravotného výboru. "Je to tvrdá realita, ktorej musíme čeliť. Rovnako ako vlani musíme prijať ťažké rozhodnutia a zrušiť mužské i ženské turnaje IIHF vrátane najvyššej kategórie hráčok do 18 rokov už druhý rok po sebe," uviedol prezident IIHF Luc Tardif. Informovala oficiálna stránka federácie.