Main Content

Slovan posilní na prestížnom Spenglerovom pohári Libor Hudáček

streda, 22. december 2021 17:27 | Autor: TASR

Libor Hudáček
Libor Hudáček | zdroj: TASR

Bratislava 22. decembra (TASR) - Hokejistov Slovana Bratislava posilní na nadchádzajúcom Spenglerovom pohári (26.-31. decembra) reprezentačný útočník Libor Hudáček. Kmeňový hráč HC Lugano sa pripojí k tímu priamo vo švajčiarskom Davose. Slovan o tom informoval na svojom facebookovom profile.

Hudáček v minulosti pôsobil v Slovane šesť sezón (2009-2015). S bratislavským klubom získal v roku 2012 majstrovský titul a zažil s ním prvé tri sezóny v KHL. V tomto ročníku nastúpil v 11-tich zápasoch KHL za Neftechimik Nižnekamsk, potom zamieril do Lugana, za ktorý odohral 10 duelov so ziskom 8 bodov (8+0). Tridsaťjedenročný útočník bol kľúčový hráč národného mužstva počas olympijskej kvalifikácie v Bratislave, kde prispel k postupu na ZOH do Pekingu.

Vedenie Spenglerovho pohára pozvalo bratislavský tím ako náhradníka po tom, ako sa z podujatia odhlásili Ambri-Piotta a výber Kanady. Slovan sa na prestížnom turnaji predstavil v minulosti štyrikrát a v rokoch 1972, 1973 a 1974 ho vyhral. "Belasí" by mali hrať v skupine so Spartou Praha a domácim HC Davos, v druhej sú fínska KalPa Kuopio a švédska Frölunda. Organizátori by mali v najbližšom čase oznámiť meno šiesteho účastníka.