Main Content

Tottenham vyradili z Európskej konferenčnej ligy, postupujú "Berovci"

pondelok, 20. december 2021 14:48 | Autor: TASR

Futbalisti Tottenham Hotspur
Futbalisti Tottenham Hotspur | zdroj: TASR

Londýn 20. decembra (TASR) - Anglický futbalový klub Tottenham Hotspur vypadol z Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 po pondelkovom rozhodnutí UEFA. Do vyraďovacej fázy tak postúpil holandský Vittese Arnhem aj so slovenským stredopoliarom Matúšom Berom, ktorý odohrá baráž o osemfinále proti Rapidu Viedeň.

Európska futbalová únia (UEFA) pripísala víťazstvo za zápas medzi "Spurs" a Rennes kontumačne francúzskemu klubu (3:0). Už minulú sobotu rozhodla o definitívnom zrušení tohto stretnutia pre koronavírusovú nákazu v kádri Tottenhamu. Vo svojom stanovisku uviedla, že tímy sa nevedeli v tomto kalendárnom roku dohodnúť na novom termíne stretnutia. Preto odstúpila prípad disciplinárnej komisii, ktorá súboj skontumovala v prospech Francúzov.

V tabuľke G-skupiny figuroval Tottenham na treťom mieste o tri body za druhým Vitesse. Ak by sa duel s Rennes odohral a "Spurs" by v ňom zvíťazili, preskočili by holandský tím, keďže pri rovnosti bodov a vyrovnanej vzájomnej bilancii (0:1, 3:2) by mali lepšie skóre. Postúpili by tak z druhého miesta do play off o osemfinále súťaže.

Skupinu vyhralo Rennes, ktoré už malo isté prvenstvo a postúpilo priamo do osemfinále, Arnhem si zahrá prvý duel play off o elitnú šestnástku 17. februára 2022, odveta bude na programe o týždeň 24. februára. Informácie priniesla agentúra AFP.