Main Content

OFICIÁLNE: Agüero so slzami v očiach oznámil koniec kariéry. Nedalo sa pokračovať

streda, 15. december 2021 13:06 | Autor: TASR

Sergio Aguero
Sergio Aguero | zdroj: YouTube

Barcelona 15. decembra (TASR) - Argentínsky futbalista Sergio Agüero oznámil počas stredajšej tlačovej konferencie na Camp Nou rozhodnutie o ukončení profesionálnej kariéry. Dôvodom sú srdcové a respiračné problémy, ktoré sa uňho objavili ešte v októbrovom ligovom zápase Barcelony s Alavesom (1:1).

"Rozhodol som sa ukončiť profesionálnu futbalovú kariéru. Je to veľmi náročná chvíľa. Rozhodnutie som prijal pre moje zdravie, pre problém, ktorý sa objavil pred mesiacom a pol. Bol som v rukách dobrých zdravotníkov, ktorí urobili maximum a odporučili mi, že najlepšie bude prestať hrať," povedal Argentínčan, ktorý sa pred samotným oznámením neubránil plaču.

Útočník striedal v októbrovom zápase La Ligy už v prvom polčase, pričom sa sťažoval na bolesť v hrudníku a hneď putoval do nemocnice na vyšetrenie. Odvtedy sa na ihrisku neobjavil.

Agüero po desiatich úspešných rokoch v Manchestri City prestúpil pred touto sezónou do Barcelony. Zo City odišiel ako najlepší strelec histórie klubu (260 gólov). Argentínskej reprezentácii v lete pomohol k zisku titulu na juhoamerickom šampionáte Copa America. Informácie priniesli britské médiá.