Main Content

Gerrard naznačil možný trend: Prídu len očkované posily?

utorok, 14. december 2021 10:52 | Autor: Jakub Vaverka

Steven Gerrard
Steven Gerrard | zdroj: TASR

Nachádzame sa uprostred celosvetovej pandémie koronavírusu. COVID-19 ovplyvňuje aj svet športu, vrátane futbalu. Aktuálne problémy s nakazenými osobami prenikli aj do anglickej Premier League.

Tottenham Hotspur už vyše týždeň nehrá svoje zápasy kvôli vysokému počtu nakazených futbalistov. Teraz je v podobných problémoch Manchester United, ktorý mal dnes hrať proti Brentfordu, ale duel sa neuskutoční, pretože viacero členov Red Devils má COVID-19.

Z koronavírusu sa dostáva aj záložník Chelsea Mateo Kovačić. Problémom je, že očkovanie nie je v Premier League povinné, ako napríklad v NHL či NBA, a teda sa nakáza môže šíriť veľmi rýchlo, pričom priebeh choroby je taktiež problematickejší ako pri očkovaných jedincoch.

Kouč Aston Villy Steven Gerrard pre The Times naznačil, akým spôsobom by sa mohol uberať prestupový trh. Kluby sa majú na pozore, nijaký z nich nechce riskovať, že nebude môcť týždeň alebo dva hrať svoje zápasy.

Stevie G preto naznačil, že The Villans, ktorí sa chcú v zime posilniť, budú možno preferovať zaočkovaných futbalistov. Ak bude v hre posila, ktorá nie je zaočkovaná, Aston Villa po nej pravdepodobne v januári nesiahne. Je reálne, že sa z toho vzhľadom na okolnosti môže stať nový trend.