Main Content

EKL: Slovan v Kodani o postup, cestou k úspechu bude dôraz

streda, 8. december 2021 10:21 | Autor: TASR

Hráči ŠK Slovan Bratislava
Hráči ŠK Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Bratislava 8. decembra (TASR) - Futbalistov Slovana Bratislava čaká vo štvrtok na pôde dánskeho FC Kodaň (21.00 h) boj o postup do jarnej časti Európskej konferenčnej ligy UEFA 2021/2022. Zverenci trénera Vladimíra Weissa sa v snahe získať druhé miesto v tabuľke F-skupiny na diaľku pomerajú s PAOK Solún, ktorý doma privíta outsidera gibraltársky Lincoln Red Imps.

Pred záverečným 6. kolo skupinovej fázy sú karty rozdané pomerne jasne. Slovan drží druhé miesto o skóre pred Grékmi o jeden gól, Kodaň ako víťaz skupiny má isté jarné osemfinále a Lincoln sa krčí bez bodu na poslednom mieste tabuľky. Pri očakávanom vyššom víťazstve PAOK nad outsiderom by tak "belasým" nemusela stačiť ani výhra na Štadióne Parken. To sú však len prognózy, na oboch trávnikoch to môže vyzerať akokoľvek. Kodaň už netrápi postupový imperatív a Lincoln bude urputne bojovať o prekvapenie, skalp favorita a prvé body ocenené aj finančnou prémiou.

Slovanisti odleteli do dejiska súboja v stredu dopoludnia. V generálke na Kodaň už v piatok vyhrali v Zlatých Moravciach a potvrdili post lídra Fortuna ligy. V dobrom rozpoložení sa tak mohli koncentrovať na Dánov. "Víťazstvo i skutočnosť, že si náš zápas so Zlatými Moravcami vybrala televízia na piatok, nám pomohli. Mali sme prakticky klasický týždeň na prípravu na Kodaň. Do Dánska cestujeme s veľkým odhodlaním a túžbou. My sa koncentrujeme len na náš zápas. Potrebujeme zvládnuť výzvu v podobe Kodane, skórovať a zvíťaziť. Vieme, že to bude náročné, avšak sme odhodlaní pobiť sa o našu šancu. Nemôžeme čakať a pozerať sa na PAOK, musíme hrať naplno a na nič nečakať. Vieme, aká je postupová matematika, no my ovplyvníme len náš duel v Kodani. Neriešime nič iné," povedal v rozhovore pre klubový web český obranca Jurij Medveděv, ktorý v prvom stretnutí s Kodaňou (1:3) do hry nezasiahol. "Samozrejme, zápas som si vtedy pozrel naživo na štadióne. Z môjho pohľadu sa s Kodaňou dá hrať, a verím, že to zajtra večer aj dokážeme. S dánskym futbalom sa stretnem prvýkrát. Cestou k úspechu môže byť dôraz, bojovnosť, no i náš štýl hry, ktorého by sme sa nemali vzdať," dodal Medveděv.

V Kodani bude Štadión Parken zaplnený, futbalové zápasy v Dánsku sú prístupné pre fanúšikov. V hľadisku budú aj slovanisti, do sektoru hostí sa predalo vyše 150 vstupeniek. "Počul som, že v Dánsku môže byť štadión zaplnený. Veľmi sa teším na atmosféru, po dlhej dobe budeme hrať pred ľuďmi. Verím, že príde čo najviac fanúšikov, a že budeme počuť aj tých našich," uviedol 25-ročný obranca.

Zápas rozhoduje maďarský rozhodca István Vad, duel v priamom prenose odvysiela RTVS.arca).