Main Content

Sága okolo Salahovej zmluvy: Ostane Momo v Liverpoole?

utorok, 7. december 2021 10:37 | Autor: Jakub Vaverka

Mohamed Salah
Mohamed Salah | zdroj: TASR

Mohamed Salah má s Liverpoolom platný kontrakt do leta 2023. V tomto období sa ale vo veľkom rieši jeho predĺženie. Ak k nemu nedôjde, The Reds môžu stratiť svoju najväčšiu oporu.

Mohamed Salah je na Anfielde spokojný, pričom momentálne hrá svoj najlepší futbal kariéry. Má 29 rokov, takže sa dá očakávať, že jeho forma bude v nasledujúcom období ešte gradovať. Aktuálny kontrakt s LFC mu vyprší v roku 2023, čo je bližšie, ako sa zdá.

Preto egyptský reprezentant rokuje s Liverpoolom o predĺžení. Samotný hráč v nedávnom rozhovore povedal, že je na Anfielde šťastný, a že by rád podpísal novú zmluvu. Takisto to vidí aj kouč Jurgen Klopp a klubové vedenie.

Prečo teda dohoda ešte nebola uzavretá? Dôvodom sú finančné podmienky. Hovorí sa o tom, že Mohamed Salah chce z novej zmluvy vyťažiť čo najviac a stať sa suverénne najlepšie plateným hráčom LFC. 

Vzhľadom na to, aké podáva výkony, sú jeho požiadavky logické. Na druhej strane, je potrebné chápať aj manažment Liverpoolu, ktorý musí uvažovať v dlhodobých reáliách. Lukratívne kontrakty vedia narobiť problémy, stačí sa pozrieť do Barcelony.