Main Content

Ako vznikajú prestupové špekulácie?

sobota, 4. december 2021 10:46 | Autor: Jakub Vaverka

Salah, Weiss, Neymar
Salah, Weiss, Neymar | zdroj: TASR

Je na čase uviesť veci na pravú mieru. Posledný týždeň nás primäl k tomu, aby sme vás informovali o tom, akým spôsobom vznikajú články zamerané na prestupové špekulácie, ktoré sa objavujú na našom webe.

Existujeme viac ako dekádu a denne si môžete na našom webe prečítať články z rôznych športových odvetví. Snažíme sa byť vždy aktuálni a originálni, priniesť vám to, čo sa možno inde nedočítate, aby ste boli informovaní ako športoví priaznivci v zahraničí.

Veľkú časť obsahu na Šport7.sk tvorí futbal, najpopulárnejší šport na svete. A nielen u nás, ale aj vo svete sa denne medzi priaznivcami riešia rôzne transferové fámy, alebo ak chcete, prestupové špekulácie.

Blíži sa zimné tranferové okno a počet správ o tom, kto by kam mohol odísť, sa samozrejme zvyšuje. Počas uplynulých dní sme priniesli napríklad články o tom, ako sa Mbappé verbálne dohodol s Realom Madrid, ako chce Liverpool Karima Benzemu, či ako Bayern a Real bojujú o Antonia Rudigera.

Sú to stopercentne overené informácie? To my nevieme. Nepracuje pre nás Fabrizio Romano, ktorý má informácie z kuchýň klubov. Niektorí z vás nám posielajú správy, v ktorých nás chvália a sú radi, že sa venujeme futbalovému dianiu do detailov, a že sú v obraze a nemusia správy hľadať kade-tade po internete. Iní nás zas denne urážajú, píšu nám nepríjemné komentáre a útočia na nás. Opakovane.

Preto sme sa rozhodli vás informovať, raz a navždy: MY SI PRESTUPOVÉ ŠPEKULÁCIE NEVYMÝŠĽAME. Mysleli sme si, že je to všetkým úplne jasné, pretože jednotlivé články sú zdrojované a priamo v nich sa môžete dostať k originálnemu zneniu. Či už sú to Sky Sports, Goal.com, Fichajes, 90min, The Times, Metro, L'Equipe, Tuttosport, AS, Mundo Deportivo, El Nacional alebo ďalší, to, odkiaľ oni berú informácie my nevieme. Ak veľmi chcete, môžeme to skúsiť zistiť. A keď sa píše o prípadnom prestupe prakticky po celej Európe, chceme, aby sa informácia dostala aj k slovenským a českým fanúšikom. 

Nemáte radi futbal o nič menej ako ľudia v Anglicku či Španielsku, tak prečo vám nedať vedieť, o čom sa píše? My prestupové špekulácie zo zahraničia reprodukujeme, informujeme vás o nich a anglické, francúzske či talianske alebo španielske zdroje sú v článkoch citované. Ani to ale nebráni viacerým z vás, aby tvrdili, že my si vymýšľame fámy. Tak to rozhodne nie je. K čomu by to bolo dobré? Publikovať klamstvá a výmysly je možno v pandemickej dobe cool a trendy, ale rozhodne to nie je niečo, čo by nás lákalo alebo by sme to praktizovali.

Pevne veríme, že vás vyššie napísané riadky definitívne presvedčili o tom, že my sa vám snažíme priniesť denne čerstvé futbalové informácie z rôznych krajín. A nie si naháňať renomé vymyslenými správami, ktoré sa dajú označiť za lacné senzácie. Na to sú tu iní.