Main Content

Obrák v americkom Killingtone zrušili, Petra Vlhová bola priebežne druhá

sobota, 27. november 2021 17:22 | Autor: TASR

Petra Vlhová
Petra Vlhová | zdroj: TASR

Killington 27. novembra (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa v 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára usadila na 2. mieste V americkom Killingtone viedla Francúzka Tessa Worleyová, Vlhová strácala osemnásť stotín sekundy. Po odjazdení deviatky pretekárok však organizátori prvé kolo prerušili pre nepriaznivé počasie.

Priebežne tretia bola Švajčiarka Lara Gutová Behramiová s odstupom 0,29 s. Prvé kolo vôbec nevyšlo domácej spolufavoritke Mikaele Shiffrinovej, ktorá nabrala stratu na líderku +1,38.

Organizátori museli odložiť štart pretekov o polhodinu, v americkom stredisku fúkal silný vietor a navyše padal sneh. Vlhová išla na trať ako prvá, takmer celú trať pokrývala hmla a podmienky sa postupne zhoršovali. So štartovým číslom 9 vyštartovala na trať Rakúšanka Ramona Siebenhoferová a po jej dojazde do cieľa organizátori preteky prerušili.

"Bola som naozaj prekvapená, že sa preteky začali. Povedala som už predtým, že sa nedá jazdiť. Neviem, prečo sme čakali pol hodiny, nič sa nezmenilo. Ak mám zhodnotiť svoju jazdu, nevidela som poriadne všetky bránky. Je to veľmi otázne. Minulý rok v Semmeringu fúkal rovnaký vietor, bolo to nebezpečné a napokon sa preteky zrušili," uviedla Siebenhoferová pre portál laola1.at.