Main Content

Rudiger nenájde lepší klub ako Chelsea. The Blues zas nenájdu lepšieho stopéra

streda, 24. november 2021 11:05 | Autor: Jakub Vaverka

Antonio Rüdiger
Antonio Rüdiger | zdroj: TASR

Nemecký stopér Antonio Rudiger bude od leta voľným hráčom. Teda, tento stav nastane, ak s ním Chelsea nepodpíše nový kontrakt. Je to pre obe strany risk hodný podstúpenia?

Spojenie Rudiger - Chelsea dokonalo funguje. Kouč Thomas Tuchel urobil z lavičkového hráča jedného z najlepších stredných obrancov na svete. Má to však háčik, Rudiger bude od leta voľný a The Blues s ním stále nepodpísali novú zmluvu.

Hráč chce ostať, rovnako tak klub chce, aby neodchádzal. Futbal je však biznis a platové podmienky oboch strán sa nateraz rozchádzajú. Je to akoby hra o vyčkávaní, Rudiger aj Chelsea čakajú, že ten druhý ustúpi.

Antonio Rudiger
Antonio Rudiger | zdroj: TASR

Môže to však skončiť vzájomným rozchodom, ktorý by ale nedával zmysel ani pre futbalistu a ani pre víťaza Ligy majstrov. Rudiger je pre Chelsea ideálny stopér a momentálne je svetovou špičkou. Chelsea je zas pre Rudigera klubom, kde môže naplno vyniknúť, pozná prostredie a fanúšikovia ho milujú.

Je dosť reálne, že Rudiger nebude tak spokojný ako v Chelsea ani v Bayerne či Reale, pričom zároveň je reálne, že The Blues nenájdu zaňho adekvátnu náhradu, ktorá do Tuchelovho tímu okamžite zapadne.

Preto, aj keď to môže vyzerať, že jednania sú na mŕtvom bode, je stále pravdepodobné, že obe strany nájdu spoločnú cestu a celá sága skončí tak, že Rudiger podpíše na Stamford Bridge novú dohodu.