Main Content

Sagan sa ospravedlnil za svoje vyčíňanie: už sa to nebude opakovať

pondelok, 22. november 2021 16:17 | Autor: TASR

Peter Sagan
Peter Sagan | zdroj: TASR

Bratislava 22. novembra (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan sa prostredníctvom svojho konta na sociálnej sieti ospravedlnil za aprílový incident s políciou.

"Rád by som využil túto príležitosť a vyjadril sa k správam, ktoré sa dnes objavili v médiách. Chcem sa úprimne ospravedlniť. Bola to škaredá skúsenosť, ktorá ma prinútila dôkladne premýšľať a dala mi cennú lekciu. Naozaj ma mrzí tento incident, ktorý sa už nebude opakovať," napísal Sagan na Facebooku.

Portál cyclingnews.com priniesol v pondelok informáciu, podľa ktorej trojnásobný majster sveta dostal od monackého súdu pokutu 5000 eur za zranenie policajta. Skutok sa stal ešte v apríli počas zákazu vychádzania v súvislosti s opatreniami proti šíreniu ochorenia Covid-19.

Po tom, čo porušil zákaz vychádzania, kládol údajne odpor pri zatýkaní a zranil policajta, ktorý ho chcel vziať do väzby. Podľa správ v monackých a francúzskych médiách bol Sagan pod vplyvom alkoholu, polícia ho zastavila spolu s bratom Jurajom 25. apríla krátko po polnoci.

Portál Nice-Matin uviedol, že Sagan sa urputne bránil a policajtovi poranil ruku. Právnici slovenského cyklistu odôvodnili jeho konanie tým, že sa obával, že ho vezmú do nemocnice a prinútia k nedobrovoľnému očkovaniu.