Main Content

Slovan je znechutený zo zmien COVID automatu: Dostali sme ranu pod pás

piatok, 19. november 2021 06:15 | Autor: TASR

Ivan Kmotrík ml.
Ivan Kmotrík ml. | zdroj: TASR

Bratislava 18. novembra (TASR) - Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava pozastavil predaj vstupeniek na domáci zápas Európskej konferenčnej ligy s PAOK Solún FC (štvrtok 25. novembra o 18.45). Reagoval tak na zmeny v COVID automate, ktoré vo štvrtok oznámila Vláda SR a podľa nich môže byť na hromadnom podujatí v červenom okrese prítomných len 200 divákov v režime OP (očkovaní a prekonaní). Vedenie klubu je zo zmien "šokované, znechutené a sklamané".

Podľa nových nariadení má platiť pre hromadné podujatia pre režim OP 200 ľudí v červenej farbe, 100 ľudí v bordovej farbe a 50 ľudí v čiernej farbe. Zelené okresy a oranžové okresy majú byť pre režim OP bez obmedzení. Pre vstup v režime OTP má platiť pre červené, bordové a čierne okresy kapacitné obmedzenie šesť ľudí. Hromadné podujatia v základnom režime majú byť pre červené, bordové a čierne okresy zakázané.

"Zmeny v COVID automate, ktoré dnes oznámila Vláda SR, sa priamo dotýkajú aj nášho najbližšieho domáceho zápasu v Európskej konferenčnej lige s PAOK FC. V zmysle nových opatrení môže byť na športovom hromadnom podujatí v ´červenom´ okrese prítomných len 200 divákov v režime očkovaní a prekonaní. ŠK Slovan v tejto súvislosti pozastavil predaj vstupeniek. O ďalších krokoch budeme informovať prostredníctvom oficiálnych komunikačných kanálov. Toto rozhodnutie prichádza po tom, ako klub predával vstupenky v pôvodnom režime OTP, mal zabezpečenú organizáciu, zazmluvnenú reklamnú kampaň, dodávateľov a podobne. Týmto rozhodnutím vznikajú nášmu klubu obrovské športové i ekonomické straty," uviedol klub vo vyhlásení na svojej webovej stránke.

"Nemám slov, a určite nie som jediný. Sme šokovaní, znechutení a sklamaní. Po dlhom a náročnom období, keď sme bojovali s obrovskými stratami, dostávame ďalšiu obrovskú ranu. Doslova ranu pod pás. Kapacitu 200 divákov považujeme za výsmech. Nech si na to urobí názor každý sám, no dnes sme dostali nie ďalšiu facku, ale doslova ´smrteľný úder´," povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.