Main Content

NHL: Hviezdami týždňa v NHL sú Ovečkin, McAvoy a Terry

utorok, 16. november 2021 06:18 | Autor: TASR

Alexander Ovečkin
Alexander Ovečkin | zdroj: TASR

New York 15. novembri (TASR) - Prvou hviezdou uplynulého týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stal ruský útočník Alexander Ovečkin z Washingtonu Capitals. Ďalšími sú obranca Bostonu Bruins Charlie McAvoy a krídelník Anaheimu Ducks Troy Terry.

Ovečkin zaznamenal v štyroch dueloch v hodnotenom období spolu osem bodov (2+6) a v historickej tabuľke strelcov v profilige sa so 742. gólmi dostal na štvrtú priečku pred Bretta Hulla. V aktuálnej sezóne je s 12 gólmi na druhom mieste, v produktivite mu patrí tretia pozícia za 26 bodov (12+14).

McAvoy si za minulý týždeň pripísal sedem bodov (2+5) v štyroch zápasoch. Priemerne strávil na ľade v každom z nich viac ako 24 minút a konto si obohatil o šesť plusových bodov. Blysol sa tromi asistenciami pri triumfe Bostonu nad New Jersey 5:2 a dvoma gólmi pomohol k výhre nad Montrealom rovnako 5:2.

Šesť bodov za tri góly a tri asistencie v troch dueloch nazbieral za týždeň Terry, ktorý bodoval už v štrnástich stretnutiach v sérii. Pri výhre Anaheimu nad Vancouverom 3:2 dosiahol svoj prvý gól v predĺžení v NHL. V zápase so Seattlom (7:4) si pripísal dva góly a jednu asistenciu.