Main Content

Neymar nebude hrať proti Argentíne. Messi v šlágri kvalifikácie nastúpi

utorok, 16. november 2021 06:18 | Autor: TASR

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Sao Paulo 15. novembra (TASR) - Brazílskej futbalovej reprezentácii v prestížnom utorňajšom zápase kvalifikácie MS 2022 proti Argentíne bude chýbať útočník Neymar. Brazílska futbalová konfederácia (CBF) v pondelok oznámila, že hráč Paríža St. Germain má problémy so stehnom a nenastúpi.

Brazílčania už majú postup na svetový šampionát v Katare vo vrecku. Argentína si ho zaistí prípadným víťazstvom nad juhoamerickým rivalom. Dvadsaťdeväťročný Neymar odohral celých 90 minút v predchádzajúcom súboji s Kolumbiou a pripravil víťazný gól pre Lucasa Paquetu.

"Po raňajšom tréningu sa Neymar sťažoval na bolesť v stehne. Rozhodli sme sa preto dopriať hráčovi oddych a nebude cestovať s tímom do San Juanu," citovala agentúra AFP z oficiálneho stanoviska CBF.

V pondelok vedenie argentínskeho výberu potvrdilo, že v súboji s Brazíliou nastúpi útočník Lionel Messi, Nyemarov spoluhráč z PSG. Argentíne patrí v kvalifikačnej tabuľke druhé miesto. Septembrový šláger medzi týmito dvoma krajinami v Brazílii prerušili už po siedmich minútach pre spor okolo porušenia pandemických opatrení, týkajúcich sa štvorice argentínskych hráčov. Zápas nedohrali a o jeho osude Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) stále nerozhodla.