Main Content

Kraken má problémy a potrebuje zmenu. Opustia klub dvaja hráči?

utorok, 16. november 2021 08:03 | Autor: Jakub Vaverka

Mark Giordano
Mark Giordano | zdroj: TASR

Seattle Kraken, najmladší klub NHL, nepodáva výkony, aké si by fanúšikovia od tohto celku sľubovali. To znamená, že v kádri nováčikov najlepšej hokejovej ligy na svete by mohli čoskoro začať zmeny.

Seattle Kraken vstúpil do novej sezóny NHL s veľkým rozruchom, ale ako hovoria Američania, „hype is gone“, a Krakeni padli nohami pevne na zem. Aktuálne im patria posledné priečky celej súťaže, a ak budú chcieť postúpiť do play-off, budú musieť začať pravidelne vyhrávať.

Portál NHL Trade Rumors píše, že v Seattli čoskoro dôjde k zmenám v kádri, pričom sa spomínajú najmä dve mená, ktoré je vedenie Kraken ochotné, metaforicky vzaté, hodiť cez palubu.

Možno prekvapivo sa jedná o kapitána Marka Giordana, niekdajšieho dlhoročného defenzívneho lídra Calgary, ktorý vyhral už aj Norris Trophy pre najlepšieho beka NHL, pričom ďalším hráčom, ktorý by mohol odísť z kádra nováčika je Calle Järnkrok, spoľahlivý hokejista, ktorý ale nie je tak bodovo produktívny, ako by sa očakávalo.

A s kým by Seattle mohol obchodovať? Vo veľkom sa hovorí najmä o New Yorku Rangers. Ten by vraj mal interes najmä o Giordana. NYR má ročník rozbehnutý kvalitne, skúsený bek by sa hodil.