Main Content

Máme za sebou League of Legends Worlds: Čína je späť na vrchole

pondelok, 15. november 2021 13:11 | Autor: Jakub Vaverka

EDG
EDG | zdroj: TASR

Majstrovstvá sveta v League of Legends 2021, známe ako Worlds a najväčšia e-športová udalosť roka, sa skončili pred približne týždňom, keď EDG (Edward Gaming) z čínskej LPL porazil (DWG KIA) DAMWON KIA z kórejského LCK vo veľkom finále.

Autorom textu je Alexander Bažík

EDG vs DWG KIA

Samotný zápas bol vyrovnaný. Edward Gaming  prešiel celou sériou najlepších piatich hier a vyhral 3:2 proti pravdepodobne najlepšiemu tímu na svete. EDG aj DWG KIA reprezentovali to najlepšie z Číny a Kórey a prišli ako prvé štartovacie tímy LPL a LCK. Tento súboj najlepších tímov, zaznamenal viacero tesných zápasov, pričom každý z nich trval viac ako 30 minút. Zhao „Jiejie“ Li-Jie pomohol priviesť tím k víťazstvu kvôli čomu vyhral cenu MVP (most valuable player). 

Finále MS 2021

Víťazstvo Číny skutočne prekvapilo hráčsku komunitu. V skutočnosti len 14 % fanúšikov League of Legends tipovalo, že EDG vyhrá finále Worlds 2021. Väčšina predpovedala, že DWG, ktorí vyhrali worlds 2020, budú back to back šampióni. 

Pokiaľ ide o samotnú e-športovú udalosť, Riot Games sa postarali o to, aby vytiahli všetko, a tiež oslávili vydanie Arcane na Netflixe. Na úvodnej show sa dokonca zúčastnili špičkoví interpreti ako Imagine Dragons, PVRIS, Bea Miller, JID a Denzel Curry. PVRIS nedávno vystúpili pre Riot Games s Burn it Down, skladbou Worlds 2021.

EDG, ktorí obsadil 1. miesto, vyhrali takmer 500 tisíc dolárov. Hráči EDG tiež dostanú majstrovský prsteň z 18 karátového bieleho zlata navrhnutý Mercedes-Benz na pamiatku tohto víťazstva. Teraz, keď sa Worlds skončili, Čína a LPL sú späť na vrchole rebríčka esports s EDG ako majstrom sveta.