Main Content

Hlasy po zápase Malta - Slovensko: Toto mužstvo má budúcnosť

nedeľa, 14. november 2021 18:04 | Autor: Martin Gregor, TASR

Štefan Tarkovič
Štefan Tarkovič | zdroj: TASR

Slovenská futbalová reprezentácia sa rozlúčila s kvalifikáciou o postup na MS 2022 v Katare vysokou výhrou na Malte v pomere 0-6. Prinášame vám pozápasové reakcie našich hráčov a trénerov oboch mužstiev.

hlasy po zápase (zdroj: RTVS, SFZ):

Štefan Tarkovič, tréner SR: "Som rád, že v úvode zápasu sme boli takí efektívni. Je to satisfakcia, lebo predtým sme takí neboli. Z môjho pohľadu veľká spokojnosť. O tom je káder, že hráči poznajú spôsob ako chceme hrať a striedajúci hráči potvrdili, že sú konkurenciou a môžu byť prínosom. Retrospektívne, vstup do kvalifikácie nebol úspešný a optimálny, bolo tam veľa vecí, na ktoré sa ale nechcem vyhovárať. Zápasy sme nezvládli výsledkovo. Po septembri už mužstvo začínalo fungovať v dimenziách, v akých chceme a potrebujeme. Toto mužstvo má budúcnosť."

Ondrej Duda, stredopoliar SR a autor hetriku: "Ešte som nikdy nedal hetrik, tak je to niečo nové. Som rád za góly aj výkon, lebo sme sa rozlúčili s kvalifikáciou tak, ako sa má. Boli sme favorit, no niekedy je ťažké hrať do plných. Teraz nám pomohli rýchle dva góly a potom aj tretí. Po ich červených kartách už bol koniec zápasu, dá sa povedať. Som rád, že sme si to nekomplikovali."

Vernon de Marco, obranca SR: "Bol to neuveriteľný moment, keď som dal gól, neuvedomil som si to poriadne. Nevedel som, či sa mi nesníva. Som rád, že sme vyhrali. Som šťastný za prvý gól za reprezentáciu Slovenska. Prvý dotyk som mal hlavou, toto bol druhý, ale super, aj tak neuveriteľné. Ideme domov šťastní."

Milan Škriniar, kapitán SR: "Som rád, že sme do zápasu vstúpili tak ako sme vstúpili. Rozhodli sme to za 15 minút, to sme chceli. Boli sme aktívni, takto sme si to predstavovali. Potom sa zápas dohrával, už neboli v plnom počte, my sme zápas ale zlomili, keď ešte boli v plnej sile. Mužstvo má svoju tvár a budeme pracovať na tom, aby sme boli ešte lepší."

Tomáš Suslov, stredopoliar SR a autor troch gólových prihrávok: "Užíval som si, že Malťania boli nervózni, bavilo ma to na ihrisku, aj keď ma dosť kopali. Ondro Duda si dobre nachádzal priestor a zužitkovával moje prihrávky. Každý hráč bol motivovaný na sto percent, aj preto sme vyhrali rozdielom dvoch tried. Z kvalifikácie sme ale mohli vyťažiť viac."

Devis Mangia, tréner Malty: "K vylúčeniam sa nebudem radšej vyjadrovať, lebo by som niečo povedal a ešte by som dostal trest. V Trnave v prvom vzájomnom zápase sme dali prvý gól z prvej strely a druhý gól z druhej a potom sme bránili. Ono sa vo futbale lepšie betónuje. Pravdou je, že teraz sme mali viac problémov, hralo sa v inej etape sezóny. Pravdou je aj to, že Slovensko patrilo k Chorvátsku k najlepším tímom v skupine, hralo naozaj dobrý futbal."