Main Content

John Tortorella kandidátom na post trénera Floridy: Prečo by jeho príchod bol pre Panthers zlým krokom?

piatok, 5. november 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

John Tortorella
John Tortorella | zdroj: TASR

Joel Quenneville rezignoval na post trénera Floridy Panthers ešte koncom októbra. Dôvodom bol sexuálny škandál z minulosti, kedy ešte viedol tím Chicaga Blackhawks.

Generálny manažér Panterov Bill Zito preto potrebuje nájsť za skúseného 63-ročného Kanaďana náhradu. Dočasným riešením je Quennevilleov asistent Andrew Brunette, ktorý si funkciu hlavného trénera v profilige užíva vôbec po prvýkrát.

V zámorí sa vedie horúca diskusia o nástupcovi Quennevillea. Najväčším kandidátom je John Tortorella, ktorý naposledy pôsobil v organizácii Columbusu Blue Jackets. Fanúšikovia Panthers sa však s týmto rozhodnutím nestotožňujú. Dôvodov je hneď viac, v časoch, kedy pôsobil ako hlavný tréner CBJ, mal konflikt s bránkarom Sergeiom Bobrovskim, ktorý je momentálne jednotkou Panthers.

Okrem toho je Tortorella vyznávačom defenzívneho štýlu, ktorý by rozbehnutému tímu Panthers mohol veľmi uškodiť. Mená ako Barkov, Huberdeau, Reinhart, Bennett, Verhaeghe či Vatrano potrebujú ofenzívnu voľnosť, ktorú by pod 63-ročným Američanom zrejme nemali.

Otázku o tom, kto bude napokon novou hlavou lavičky tímu z mesta Sunrise prezradia najbližšie dni. Priaznivci Panthers si želajú návrat Gerarda Gallanta, ktorý je hlavným koučom New Yorku Rangers. Práve preto je však jeho comeback skôr nepravdepodobný.