Main Content

Bude Jack Eichel posilou Vegas Golden Knights? (komentár)

pondelok, 1. november 2021 09:01 | Autor: Jakub Vaverka

Jack Eichel
Jack Eichel | zdroj: TASR

Čo bude s Jackom Eichelom? To je otázka, na ktorú stále nie je jasná odpoveď. Začína byť však stále jednoznačnejšie, že v Buffale Sabres pokračovať nebude. Siahne po ňom Vegas?

Komentár Jakuba Vaverku

Jack Eichel je problémový hráč. Dvojka draftu z roku 2015, ktorá zarába ročne desať miliónov dolárov prišla o kapitánske Céčko v Buffale, pričom aktuálne má tento americký útočník zdravotné problémy a zatiaľ sme ho v novom ročníku nevideli v ostrej akcii. V minulom ročníku zaznamenal 18 bodov v 21 dueloch, rok predtým 78 bodov v 68 zápasoch. To na Sabres rozhodne nie sú zlé čísla. 

Hráč, ktorého si veľa slovenských fanúšikov pamätá vďaka tomu, že sa počas majstrovstiev sveta v Košiciach vo voľnom čase poriadne bavil, má veľkú hokejovú kvalitu a dokáže góly dávať aj ich pripravovať. Jeho spojenie s Buffalom je však nefunkčné a nemá zmysel, aby pokračovalo. Kto ale investuje do hokejistu, ktorý je problémový, nie je fit a zarába 10M?

Prekvapivo by to mohlo byť Vegas. Golden Knights nezažívajú ideálny úvod do nového ročníka, pričom vo veľkom sa špekuluje o tom, že keby mali Rytieri z Nevady hviezdneho prvého centra, boli by nezastaviteľní. Môže to tak byť, ale investovať do Eichela v tejto fáze jeho kariéry je skutočne veľký risk. Avšak, keď sme pri tom, ktorý klub by bol vhodnejší na podobný druh hazardu ak nie práve mužstvo z mesta hriechu?

Jack Eichel
Jack Eichel | zdroj: © TASR

Každopádne, ak chcú Vegas Eichela, budú musieť obetovať veľa. Hovorí sa o obrancovi Nickovi Hagueovi, útočníkovi Smithovi či dokonca mladíkovi Krebsovi. Golden Knights sú ale zdatní obchodníci, preto je reálne, že vzhľadom na to, čo sa okolo Eichela deje, by ho mohli získať, ľudovo povedané, so zľavou. Ktovie, možno Jack zmení dres a bude vo formácii s Paciorettym a Stoneom dosahovať sto bodov za rok.

Môže to ale skončiť fiaskom a to si VGK uvedomujú. Preto k výmene zatiaľ nedošlo. A k tomu pripočítajme, že do hry o služby amerického centra sa chce zapojiť aj Anaheim Ducks. Tak či onak, keď sa na to pozrieme ľudsky, či už Eichel odíde do Vegas, kde môže vyhrať Stanley Cup alebo do slnečnej Kalifornie, bude preňho všetko lepšie ako Buffalo. A Sabres budú taktiež radi, keď sa ho konečne zbavia.