Main Content

Halák dvakrát inkasoval, Arizona prehrala aj siedmy zápas

piatok, 29. október 2021 10:22 | Autor: TASR

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák | zdroj: TASR

Washington 29. októbra (TASR) - Hokejisti Vancouveru v zostave s Jaroslavom Halákom prehrali v noci na piatok v zápase NHL s Philadelphiou 1:2. Na slovenského brankára mierilo 28 striel, zaznamenal 92,86-percentnú úspešnosť zákrokov.

Všetky góly padli už v úvodnej tretine, rozhodujúci strelil v 7. minúte hosťujúci James van Riemsdyk. Kanadský tím prehral druhý zápas za sebou a v tabuľke Západnej konferencie figuruje na 9. priečke. Philadelphia si pripísala druhú výhru na súperových klziskách po sebe. "Vyhrať dva zápasy na cestách nie je jednoduché. No dnes sme odviedli dobrú prácu v defenzíve a niekoľkokrát nás podržal brankár Martin Jones, čo bolo skvelé," povedal Couturier. Pre Canucks to bola druhá domáca prehra po sebe. "Je to frustrujúce, všetci v šatni sme chceli tento zápas vyhrať, bol dôležitý," povzdychol si strelec jediného gólu Vancouveru Quinn Hughes.

Alex Killorn pomohol Tampe bilanciou 2+1 zdolať trápiacu sa Arizonu, dvojnásobný obhajca titulu zvíťazil na domácom ľade 5:1. Slovenský obranca v službách Lightning Erik Černák odohral vyše 19 minút, odsedel si dvojminútový trest a na brankára hostí vyslal jednu strelu. Coyotes sa v úvode sezóny trápia, získali jediný bod a prvýkrát v histórii klubu v úvodných siedmich dueloch ani raz nevyhrali. "Všetci sme sklamaní, chceme vyhrávať. Myslím si, že sme zápas odštartovali dobre, ale naša prvá chyba sa skončila gólom v našej sieti. Potom sme spravili ďalšiu a zaplatili sme za ňu," povedal tréner "kojotov" Andre Tourigny. Tampa má na konte deväť bodov a zaznamenala prvé domáce víťazstvo v sezóne. "Bol to z našej strany perfektný zápas? Ani náhodou. Ale keď máte proti sebe zúfalý tím ako je Arizona, bolo pre nás nevyhnutné dostať sa do vedenia. Chalani spravili, čo museli, máme dva body a ideme ďalej," povedal tréner Jon Cooper.

Winnipeg uspel štvrtýkrát za sebou, na ľade Los Angeles zvíťazil 3:2 aj vďaka dvom presným zásahom Pierrea-Luca Duboisa. Kyle Connor zaznamenal tri asistencie, svoju bodovú sériu natiahol na päť zápasov (5+7) a brankár Eric Comrie predviedol pri svojom sezónnom debute 30 úspešných zásahov. Kings natiahli sériu prehier na šesť. Útočník Dustin Brown odohral 1239. zápas v NHL, čím predbehol Douga Weighta (1238) a dostal sa na 11. miesto v historických tabuľkách medzi Američanmi.

NHL - výsledky:

Carolina - Boston 3:0
Pittsburgh - Calgary 0:4
Tampa Bay - Arizona 5:1
St. Louis - Colorado 3:4
Anaheim - Buffalo 3:4 pp
Seattle - Minnesota 4:1
Vancouver - Philadelphia 1:2
/za domácich Halák vykryl 26 z 28 striel/
Los Angeles - Winnipeg 2:3
San Jose - Montreal 0:4