Main Content

Lotyšsko sa chystá na olympijský turnaj: Ako môže vyzerať súpiska slovenského súpera zo skupiny?

piatok, 5. november 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

Lotyšská hokejová reprezentácia
Lotyšská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Pravidelná rubrika k olympijskému hokejovému turnaju pokračuje reprezentáciou Lotyšska. Zverenci trénera Harijsa Vitolinsa si vybojovali účasť pod piatimi kruhmi podobne ako Slováci v auguste počas olympijskej kvalifikácie.

Na domácom turnaji v Rige postupne porazili Francúzsko 2:1, Maďarsko 9:0 a Taliansko 6:0. Poznáme už aj prvé tri mená, ktoré v Pekingu oblečú lotyšský dres. Konkrétne sa jedná o Rudolfsa Balcersa, Zemgusa Girgensonsa a Kristiansa Rubinsa.

Lauris Darzins
Lauris Darzins | zdroj: TASR

BRÁNA:

Elvis Merzlikins - Ivars Punnenovs - Arturs Silovs

Jednoznačnou lotyšskou jednotkou v Pekingu by mal byť brankár Columbusu Blue Jackets Elvis Merzlikins. O post dvojky by si to mali rozdať Ivars Punnenovs z švajčiarskeho SCL Tigers a Arturs Silovs, ktorý pôsobí v AHL v službách Abbotsfordu Canucks.

OBRANA:

Kristians Rubins - Uvis Janis Balinskis

Arturs Kulda - Janis Jaks

Oskars Cibulskis - Ralfs Freibergs

Kristaps Sotnieks - Kristaps Zile

Istotu nominácie do Číny má zatiaľ jediný zadák. Je ním Kristians Rubins z Toronta Marlies. Okrem neho v AHL pôsobí ešte Janis Jaks. Kostru defenzívy by mali vytvoriť obrancovia, ktorí pravidelne nastupujú v KHL za Dinamo Riga.

ÚTOK:

Ronalds Kenins - Rodrigo Abols - Rudolfs Balcers

Kaspars Daugavins - Teodors Blugers - Rihards Bukarts

Miks Indrasis - Zemgus Girgensons - Lauris Darzins

Martins Dzierkals - Andris Dzerins - Renars Krastenbergs

Roberts Bukarts

Ofenzíva výberu trénera Vitolinsa na papieri nepôsobí vôbec zle. Nájdeme v nej trojicu z NHL. Konkrétne Balcersa, Blugersa a Girgensonsa. Okrem nich by sa pozvánka do národného tímu nemala ujsť ani skúseným forwardom ako Indrasis, Dzerins, Darzins či Daugavins. O pozornosť sa budú hlásiť taktiež Ronlads Kenins a Rodrigo Abols zo švajčiarskej, respektíve švédskej ligy.