Main Content

Strieborní medailisti z Pchjončangu budú mať kvalitu aj v Pekingu: Ako by mohla vyzerať nemecká súpiska na OH?

utorok, 2. november 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

nemecká hokejová reprezentácia
nemecká hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Hokejový olympijský turnaj sa blíži. V našej pravidelnej rubrike si dnes priblížime nemeckú reprezentáciu. Ako by mohol v Pekingu vyzerať výber fínskeho trénera Toniho Söderholma?

Nemecký hokejový zväz oznámil prvé tri mená, ktoré sa s určitosťou v Číne predstavia. Dres strieborných medailistov z posledného turnaja oblečú Leon Draisaitl, Moritz Seider a Philipp Grubauer, teda trojica, ktorá pôsobí v kanadsko-americkej NHL.

Leon Draisaitl
Leon Draisaitl | zdroj: TASR

BRÁNA:

Philipp Grubauer - Thomas Greiss - Niklas Treutle

Tu nie je o čom. Jednoznačným tandemom, ktorý pocestuje do Pekingu by mali byť Philipp Grubauer a Thomas Greiss. Obaja gólmani pôsobia v NHL, kde najmä Grubauer patrí k lídrom svojho Seattlu. O post trojky by sa mali pobiť Niklas Treutle a Mathias Niederberger.

OBRANA:

Korbinian Holzer - Moritz Seider

Moritz Müller - Leon Gawanke

Björn Krupp - Jonas Müller

Marco Nowak

Ťahúňmi defenzívy nemeckej reprezentácie na olympijskom turnaji by mali byť skúsený Korbinian Holzer a mladík Moritz Seider. Okrem nich sa bude tréner Söderholm spoliehať aj na Leona Gawankeho, ktorý pôsobí v mužstve Manitoba Moose v AHL.

ÚTOK:

Dominik Kahun - Leon Draisaitl - Dominik Bokk

Lukas Reichel - Tim Stützle - John-Jason Peterka

Tom Kühnhackl - Brooks Macek - Tobias Rieder

Nico Sturm - Marcel Noebels - Matthias Plachta

Patrick Hager - Leo Pfoederl

V ofenzíve s určitosťou nebudú chýbať Leon Draisaitl či Dominik Kahun, ktorí sa vedia parádne dopĺňať. Ďalšími menami na súpiske fínskeho trénera Nemcov by mali byť mladíci Reichel, Bokk, Stützle či Peterka, pre ktorých bude turnaj v Pekingu krst ohňom. Kvalitu nemeckého výberu by mali doplniť skúsení Tom Kühnhackl, Tobias Rieder či Brooks Macek.