Main Content

Z tejto šestice bude Kanada voliť brankárske trio: Kto napokon pocestuje na Olympiádu do Pekingu?

piatok, 29. október 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

Kanadská hokejová reprezentácia
Kanadská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Počas uplynulého týždňa Kanada predstavila šesticu brankárov, z ktorej si bude vyberať trio na OH, ktoré sa vo februári uskutočnia v čínskom Pekingu. Konkrétne sa jedná o Careyho Pricea, Jordana Binningtona, Darcyho Kuempera, Mackenzieho Blackwooda, Cartera Harta a Marca-Andrého Fleuryho.

Pri pohľade na túto šesticu padne sánka, avšak naskytá sa otázka, kto z nich sa skutočne medzi tromi žrďami Javorového listu predstaví. Carey Price je zranený a nik nevie, ako dlho bude trvať jeho absencia. Marc-André Fleury v lete prestúpil z Vegas do Chicaga, kde však sú jeho výkony sklamaním. Blackwood zas nie je zaočkovaný. To znamená, že do Číny na 95% nepocestuje.

V hre ostávajú Carter Hart, Jordan Binnighton a Darcy Kuemper. Bude presne toto to trio, na ktoré ukáže tréner Javorového listu Jon Cooper? Alebo to bude predsa len niekto z prvých troch. Prelom rokov a s ním aj nominácia je ešte ďaleko, ale pomaličky sa blíži. Post jednotky v bránkovisku kanadskej reprezentácie je miesto, o ktorom sníva každý jeden mladý brankár v Kanade. Jedno je však isté, nech bude jednotkou výberu Jona Coopera ktokoľvek z tejto šestice, bude patriť k oporám svojho tímu.