Main Content

Vejmelka novou jednotkou Arizony: Český brankár patrí k najpríjemnejším prekvapeniam ligy

utorok, 26. október 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

Karel Vejmelka
Karel Vejmelka | zdroj: Instagram Karel Vejmelka

Česká brankárska škola v kanadsko-americkej NHL je pomerne rozšírená. V najlepšej hokejovej lige sveta pôsobia gólmani ako Petr Mrázek, David Rittch, Pavel Francouz, Dan Vladař či Vítek Vaněček. Najnovším prírastkom k tejto skupine je Karel Vejmelka.

25-ročný odchovanec Třebíča sa premiérovo dostal do kanadsko-americkej NHL. Do profiligy vletel ako víchor. Z bránkoviska vytlačil Cartera Huttona. Z prvých piatich zápasov Arizony pôsobil v štyroch a dokázal, že určite má kvality na to byť jednotkou tímu Yotes.

Dosiahol 90-percentnú úspešnosť zákrokov, no treba podotknúť, že najmä pri svojej premiére v najlepšej hokejovej lige sveta hviezdil. Strelcov Buffala Sabres privádzal do šialenstva a z 33 striel inkasoval iba raz.

Zaujímavosťou je, že tandem môže vytvoriť so svojim krajanom Josefom Kořenářom, ktorý aktuálne pôsobí na farme v Tucsone Roadrunners. Vejmelka však v prípade vydarenej sezóny môže zabojovať aj o Calder Trophy, ktorá sa udeľuje najlepšiemu nováčikovi v lige. Na to však potrebuje, aby Coyotes začali aj pravidelne bodovať.