Main Content

Švajčiarsko ako čierny kôň turnaja? Zostáva Helvétov vzbudzuje rešpekt

piatok, 29. október 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

Švajčiarska hokejová reprezentácia
Švajčiarska hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Aj tento týždeň pokračujeme v našej rubrike k olympijskému turnaju. Dnes si priblížime ako by mohla vyzerať súpiska švajčiarskej reprezentácie, ktorá by mala patriť k čiernym koňom samotného turnaja. 

Švajčiarsky hokejový zväz oznámil prvé tri mená, ktoré v Pekingu uvidíme na sto percent. Sú nimi obranca Roman Josi a útočníci Timo Meier a Nico Hischier. Zaujímavosťou je, že Josi aj Hischier sú kapitánmi svojich tímov v NHL. Ako však bude vyzerať celá súpiska Helvétov?

Roman Josi
Roman Josi | zdroj: TASR

BRÁNA:

Reto Berra - Gilles Senn - Leonardo Genoni

Pohľad na trio v bránkovisku Helvétov je zaujímavý. Nájdeme tam skúsené duo, ktoré absolvovalo aj svetový šampionát v Rige a mladíka, ktorý v uplynulých rokoch pôsobil v AHL. O post jednotky si to rozdajú Berra a Genoni, prekvapiť však môže aj 25-ročný Senn.

OBRANA:

Roman Josi - Dean Kukan

Jonas Siegenthaler - Ramon Untersander

Yannick Weber - Raphael Diaz

Mirco Muller

V defenzíve výberu trénera Fischera bude kráľom Roman Josi. Okrem neho sa na súpisku dostanú aj skúsení zadáci ako Yannick Weber či Raphael Diaz, ktorých doplnia mladíci Muller, Siegenthaler a Kukan.

ÚTOK:

Timo Meier - Nico Hischier - Kevin Fiala

Denis Malgin - Pius Suter - Nino Niederreiter

Philipp Kurashev - Gaetan Haas - Sven Andrighetto

Sven Baertschi - Andres Ambuhl - Joel Vermin

Gregory Hofmann - Enzo Corvi

Ofenzíva Švajčiarska išla v posledných rokoch rapídne hore. Mená ako Meier, Hischier, Fiala, Suter či Niederreiter vzbudzujú rešpekt. Sú to hokejisti, ktorí pravidelne nastupujú v NHL. Okrem nich nájdeme vo výbere dravých mladíkov a skúsených veteránov, ktorí by spoločne mohli vytvoriť fungujúci komplex.