Main Content

Kto oblečie český dres v Pekingu? V hre je viacero zaujímavých mien

streda, 27. október 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

Česká hokejová reprezentácia
Česká hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Aj tento týždeň pokračujeme v našej rubrike k olympijskému turnaju. Dnes si priblížime ako by mohla vyzerať súpiska našich susedov z Českej republiky. Tí už oznámili prvé tri mená, ktoré oblečú dres s levom na hrudi. 

Sú nimi traja útočníci. Konkrétne sa jedná o Ondřeja Paláta z Tampy Bay, Jakuba Voráčka z Columbusu a Davida Pastrňáka z Bostonu. Kto ďalší však s nimi pocestuje do Pekingu?

David Pastrňák
David Pastrňák | zdroj: © TASR

BRÁNA:

Petr Mrázek, Pavel Francouz, David Rittich

Gólmanské trio s najväčšou pravdepodobnosťou bude kompletne z NHL. Očakáva sa účasť Mrázka s Francouzom. O post trojky by mohol zabojovať David Rittich s Karlom Vejmelkom, ktorý sa v Arizone chytil. O svoje miesto sa môžu pobiť aj Dan Vladař či Vítek Vaněček.

OBRANA:

Filip Hronek - Michal Kempný

Libor Hájek - Radko Gudas

Radim Šimek - Jan Rutta

Jakub Zbořil - Andrej Šustr

Defenzíva českého národného tímu by taktiež mala byť zložená kompletne z obrancov pôsobiacich v zámorí. Lídrom by mali byť hráči ako Filip Hronek či Radko Gudas, ktorých by mali doplniť Jan Rutta, Michal Kempný či Libor Hájek. V nominácii chýbajú napríklad Tomáš Kundrátek, David Musil či Michal Jordán.

ÚTOK:

Jakub Vrána - Tomáš Hertl - David Pastrňák

Jakub Voráček - David Krejčí - Dominik Kubalík

Filip Zadina - Martin Nečas - Ondřej Palát

Radek Faksa - Pavel Zacha - Ondřej Kaše

Filip Chytil - Tomáš Nosek

Ofenzívnymi lídrami by mali byť už nominovaní Pastrňák, Palát a Voráček. Okrem nich by sa mohli v českom tíme objaviť aj viacerí hokejisti z NHL na čele s Jakubom Vránom a Tomášom Hertlom. Strelcom výberu bude Dominik Kubalík. Zaujímavým menom v súpiske Českej republiky môže byť David Krejčí, ktorý v prebiehajúcom ročníku oblieka dres tímu z Olomouca.