Main Content

Pánikova kariéra v NHL je v ohrození. Bola by preňho riešením Európa?

utorok, 19. október 2021 08:45 | Autor: Jakub Vaverka

Richard Pánik
Richard Pánik | zdroj: TASR

Slovenský útočník Richard Pánik sa v lete snažil dostať do prvého tímu New Yorku Islanders, ale napokon skončil na farme v AHL. Pri pohľade na súpisku Isles sa zdá, že Pánik veľa príležitostí v NHL tento rok nedostane.

Richard Pánik bol v závere minulého ročníka vymenený z Washingtonu Capitals do Detroitu Red Wings, kde sa dlho neohrial a po 12 odohratých zápasoch s bilanciou 1+3 putoval do New Yorku, do kádra porazeného konferenčného finalistu Islanders. 

Slovenský útočník však vzhľadom na svoj spôsob hry nie je hráčom do prvých dvoch formácií, pričom do úvahy preňho v NYI prichádzali najmä tretia a štvrtá formácia. Tam však prichádza problém, pretože The Bottom Six majú Ostrovania pokrytú možno najlepšie zo všetkých v lige.

Pánik v lete odohral niekoľko prípravných zápasov, ale stalo sa, čo bolo očakávané, Islanders ho poslali na farmu do AHL, do Bridgeportu. Martinský rodák má platnú zmluvu do sezóny 2022/2023, ale vznikajú špekulácie, či dovtedy vôbec ostane v zámorí.

Richard Pánik
Richard Pánik | zdroj: TASR

 Pomohla by mu výmena, ale otázne je kam, pretože 30-ročný Slovák už neboduje toľko ako v úvode kariéry, pričom v jeho posledných štáciách bol skôr hokejistom, ktorý trávil čas na ľade, kým tímové hviezdy naberali sily na striedačke. 

Rozhodne to nie je jednoduchá situácia pre niekdajšieho hráča Tampy Bay, Toronta, Chicaga či Arizony. Veľmi ľahko sa môže zdať, že sa Richard Pánik vráti do Európy, kde by si mohol zahrať napríklad za český Třinec, kde získaval skúsenosti ako mladík. Ale nepredbiehajme. Stále je súčasťou organizácie Islanders a ak bude podávať spoľahlivé výkony na farme, príležitosť v drese Ostrovanov možno predsa len dostane.