Main Content

Islanders majú najťažší vstup do ligy: Pomôže im tvrdá skúška na úvod?

štvrtok, 21. október 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

Hokejisti New York Islanders
Hokejisti New York Islanders | zdroj: TASR

Hokejisti New Yorku Islanders patria aj v prebiehajúcom ročníku kanadsko-americkej NHL k ašpirantom na zisk Stanley Cupu. Jedným z faktorov, ktoré môžu zoceliť tím Barryho Trotza je aj to, že sezónu odštartovali na klziskách súperov.

Ísť na niekoľkozápasový trip nie je v profilige nič výnimočné. Avšak vo väčšine prípadov takéto niečo trvá 2 až 4 zápasy. Na Ostrovanov však v úvode sezóny čaká 13 stretnutí na klziskách súperov. Dôvodom je, že ich novučičká UBS Arena ešte nie je dokončená.

Práve preto Zdeno Chára a spol cestujú naprieč USA počas celého prvého hracieho mesiaca NHL. Prvé domáce stretnutie v UBS Arene odohrajú Isles až 20. novembra. 

Práve dlhá a náročná skúška môže Ostrovanov zoceliť na toľko, že tento rok budú môcť opäť útočiť na najvyššie priečky. Potenciál na to rozhodne majú. To ako sa s náročnou situáciou vyrovnajú prezradia najbližšie týždne. Jedno je však isté. Nič iné, ako zisk Stanley Cupu v novom ročníku pre Islanders nemôže byť cieľom. Takýto krst domovského stánku by chcel každý účastník NHL.