Main Content

Fíni majú v Pekingu jasný cieľ: Kto by mohol bojovať v drese Suomi o cenné kovy?

piatok, 22. október 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

fínska hokejová reprezentácia
fínska hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Tento týždeň sme si už predstavili mená, ktoré by mohli reprezentovať Švédsko na olympijskom turnaji v Pekingu. Dnes sa zameriame na inú severskú krajinu, konkrétne Fínsko. Suomi cestujú do Číny s jasným cieľom. Tým je zisk cenného kovu.

Prvou potvrdenou trojicou, ktorá oblečie dres fínskej reprezentácie sú traja útočníci. Konkrétne sa jedná o Aleksandra Barkova, Mikka Rantanena a Sebastiana Aha. Kto ďalší by však vo výbere trénera Jukku Jalonena nemal chýbať?

Mikko Rantanen
Mikko Rantanen | zdroj: TASR

BRÁNA:

Joonas Korpisalo - Juuse Saros - Kaapo Käkhönen

Práve brankársky post by mohol byť najväčšou slabinou Suomi. Chýba Tuukka Rask, ktorý je v úvode ročníka zranený, no olympiádu možno stihne. Čo ak sa jej nezúčastní? V tom prípade by do Pekingu mohli s najväčšou pravdepodobnosťou cestovať Joonas Korpisalo, Juuse Saros a Kaapo Käkhönen.

OBRANA:

Esa Lindell - Miro Heiskanen

Sami Vatanen - Rasmus Ristolainen

Markus Nutivaara - Henri Jokiharju

Juuso Välimäki

Defenzíva Jalonenovho výberu má nesporne obrovskú kvalitu. Avšak dovolíme si tvrdiť, že nedosahuje na Kanadu, USA, Švédsko či Rusko. Vo fínskom tíme však sú zadáci v najlepších rokoch, mladíci, avšak absentujú skúsení obrancovia, ktorí by dodali potrebné skúsenosti mladému výberu.

ÚTOK:

Patrik Laine - Aleksander Barkov - Sebastian Aho

Teuvo Teräväinen - Mikko Rantanen - Kaapo Kakko

Mikael Granlund - Roope Hintz - Kasperi Kapanen

Joel Kiviranta - Jesperi Kotkaniemi - Joonas Donskoi

Jesse Puljujärvi - Anton Lundell

Útok v tíme fínskej reprezentácie však má nesporne obrovskú silu. Nájdeme tam mladíkov, ktorí sa v profilige zatiaľ len hľadajú, avšak v reprezentácii sa vedia vybičovať k skvelým výkonom. Lídri ako Barkov, Aho, Rantanen či Teräväinen budú Suomi ťahať za dobrými výsledkami.