Main Content

Peter Čerešňák zažíva životný vstup do sezóny: Bude to jeho prelomový ročník?

štvrtok, 14. október 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

Peter Čerešňák
Peter Čerešňák | zdroj: TASR

Peter Čerešňák je obrancom českého extraligistu HC Škoda Plzeň. V drese Indiánov pôsobí už šiestu sezónu, no tentoraz je v životnej v forme. Stane sa najproduktívnejším zadákom českej najvyššej súťaže?

28-ročný odchovanec Dukly Trenčín je u našich susedov už stálicou. V českej najvyššej súťaži odohral zatiaľ 335 zápasov. V tých posledných však potvrdzuje, že je v životnej forme. V ročníku 2021/2022 má na konte 12 štartov, v ktorých získal 12 kanadských bodov za 3 góly a 9 asistencií.

Bodovo explodoval najmä v stretnutí na ľade Kladna v Chomutove, kde strelil dva presné zásahy a pridal tri asistencie. S priemerom bodu na zápas je aktuálne suverénne najproduktívnejším obrancom v Česku.

Čerešňák by nemal chýbať ani v záverečnej nominácii reprezentačného trénera Craiga Ramsayho. Predstaviť by sa tak mohol aj na olympijských hrách, ktoré sa uskutočnia vo februári v čínskom Pekingu. V prípade Čerešňákovej účasti a úspešného pôsobenia by sa mohlo jednať o jeho prelomový ročník. Dôvodov je hneď niekoľko: je produktívny, v najlepších rokoch a taktiež je dobre fyzicky stavaný. Vďaka týmto parametrom by si ho mohli všimnúť aj v kanadsko-americkej NHL.